Vähän Misfitsiä, Stoogesia ja Sonic Youthia – tässä on uusi suomalainen suosikkiyhtyeesi

Let's Eat Them on kypsytellyt levyään hartaasti.

22.06.2023

Let’s Eat Them aloitti toimintansa jo vuonna 2009, mutta on julkaissut musiikkiaan ainoastaan sattumanvaraisesti verkossa.

Yhtye tunnetaan erityisesti riehakkaista keikoistaan. Lavalla on vieraillut milloin alaston lampunvarjostin, gorilla, nunnia, Freeman tai kentaureja. Bändin jäsenet ovat tuttuja poikkeuksellisen laajan skaalan yhtyeistä kuten MOI!, Enochian Crescent, Daniel Lioneye, Ihmepoika, Atletico Kumpula, Cantata Sangui, Space Renegades, Saaret, Ravenstorm ja Taikavuori. Let’s Eat Themia on verrattu nimiin kuten Misfits, Stooges ja Sonic Youth.

Tiedotteen mukaan ”yhtyeen musiikissa yhdistyykin perinnetietoinen ja kiihkeä punk sekä uusi aalto, mutta myös uudempien aikojen kokeellisempi ja pitelemätön vaihtoehtorock.”

Bändi julkaisi perjantaina 23.  päivä kesäkuuta ensimmäisen levynsä vaivaiset 13 vuotta sen perustamisesta. Nyt julkaistava Let’s Eat Them -niminen tuplalevy sisältää 2020-luvulla äänitetyt versiot yhtyeen alkuaikojen materiaalista, juuri sellaisina kuin niiden on ollut tarkoitus kuulostaa. Levyn teksteissä yhdistyy englanninkielinen moderni runous sarjakuvallisiin sci-fi teemoihin. Pop-kulttuurista sekä roskaviihteestä ammennettuja viitteitä on löydettävissä riittämiin. Samalla sanoitukset muodostavat eri vuosikymmenten halki kulkevan laajemman tarinan – jopa universumin – johon liittyy olennaisesti kentaurit. Tietenkin. Albumin on tuottanut Lauri Eloranta.

Yhtyeen muodostavat Erkki Lilja (laulu), Janne Friman (kitara), Ili Marttinen (basso) ja Bolton (rummut). Tuplalevyn julkaisua (vinyyli ja digi) juhlitaan keikalla Lepakkomiehessä 5.7.2023. Sinne siis!

Tsekkaile video kappaleeseen Spiderfighter alta. Levyn voit kuunnella alta!

 

Lisää luettavaa