Vaikka maailma ajautuu kohti tuhoa, kapitalismin rattaat eivät voi pysähtyä, laulaa Jesse Markin

Markin julkaisi toisen singlen tulevalta kakkosalbumiltaan.

04.12.2020

Jesse Markin julkaisi tänään Counting Money on a Sunday -kappaleen. Se on toinen single ensi vuonna ilmestyvältä Markinin kakkosalbumilta. (Ensimmäisen sinkun tiimoilta vaihdoimme Markinin kanssa kuulumiset tarkemmin.)

Counting Money on a Sunday on jopa MGMT:n mieleen tuovaa indierockia höystettynä gospel-meiningillä. Kappale on Markinin mukaan viha-rakkauslaulu kapitalismille.

”Lähtöajatuksena on, että vaikka koko maailma olisi ajautumassa kohti tuhoa, niin siitäkin huolimatta se koneisto, jonka olemme rakentaneet, ei voi pysähtyä. Näimme tämän tänä vuonna hyvin läheltä, pandemian ollessaan pahimmillaan. Rikkaat eristäytyivät samalla, kun jäljelle jääneet kohtasivat pahimpia pelkojaan, koska se kone ei vaan voi pysähtyä”, Markin kertoo.

”Musiikillisesti Counting Money on a Sunday on progressiivinen rock laulu, jossa on myös gospel-elementtejä. Tällä halusin alleviivata sitä, kuinka me ihmisinä, tavalla tai toisella, olemme ajautuneet palvomaan tätä konetta. Hyvässä ja pahassa.”

Kuuntele biisi alta. Odotukset Teosto- ja Emma-palkitun artistin keväällä ilmestyvää kakkosalbumia kohtaan sen kuin kasvavat.

Lisää luettavaa