Valmalle vaiheilu ei ole pelkkä vaihe vaan elämäntyyli

Räppärin toinen single on nimeltään Kyl salee.

Helmikuun alussa debyyttisinglensä Massii ja maailmanrauhaa julkaissut Valma jatkaa vaivatonta ja vilpitöntä kerrontaansa myös toisella kappaleellaan. Äänet Käskee -tuottajakaksikon käsialaa olevan biitin päälle rakentunut Kyl salee -kappale ilmestyi perjantaina Rolling-levymerkin kautta, ja enteilee Valman loppuvuodesta julkaistavaa En tunne ketään -esikoisalbumia.

Rennon valoisasti kupliva Kyl salee on piristävän rehti katsaus elämäntyyliin, jossa asioiden tekemättä jättäminen on mitä käsinkosketeltavinta todellisuutta. Erilaisiin tekemisiin lupautuminen ja velvollisuuksiin sitoutuminen on jo melkoinen ponnistus, puhumattakaan siitä että kyseisen kaltaisista lupauksista jaksaisi pitää kiinni. Valma ei paljoa arastele kertoa mielipidettään niin puhelimeen vastaamatta jättämisestä kuin töissä homehtumisesta – missä räppärin tuet, kun päivätöitä ei kuitenkaan jaksa?

Valman tuotannossa on jo nyt erotettavissa artistille ominaisia piirteitä, kuten samettisen pehmeä ääni, jonka kuunteleminen on poikkeuksellisen rentouttavaa, sekä tyynen tyylikäs flow, joka kertoo luontaisesta kyvykkyydestä räpin saralla. Arkisten asioiden käsittely ja maailman tarkastelu pohdiskelevan mutta suorapuheisen filtterin läpi tuo esille näkökulmia, joihin on kuulijana helppo samaistua – tai vaikka ei ajatuksia omikseen kokisikaan, ei niiden kuunteleminen ole yhtään sen vähemmän miellyttävää, Valma kun osaa hommansa.

Kuuntele Kyl salee alta.

YouTube video

Lisää luettavaa