Valman pysäyttäviä tuokiokuvia täynnä oleva kappale kuvaa ahdistusta ja ulkopuolisuutta

En oota mitään -single on kolmas räppärin tulevalta debyyttilevyltä.

Rolling-levymerkille levyttävä räppäri Valma julkaisi eilen kolmannen singlensä tulevalta debyyttialbumiltaan. En tunne ketään -levy ilmestyy alkusyksystä, ja sillä tulee vierailemaan muun muassa Rolling-pomo Silkinpehmee ja räppäri Olli Antonio. Kuten Valman alkuvuodesta julkaistuissa kappaleissa Massii ja maailmanrauhaa sekä Kyl salee, uuden biisin tuotannosta vastaa tuottajakaksikko Äänet Käskee. Löydät lisäinfoa Valman kahdesta aiemmasta singlestä täältä ja täältä.

Siinä missä Valman pari debyyttisingleä ovat olleet kevyehköjä ja tuikkineet pilkettä silmäkulmassa, on uusin biisi intensiivisempi, tihkuen elämän tummia sävyjä. En oota mitään -niminen kappale nimittäin kuvaa ahdistuksen ja ulkopuolisuuden kaltaisia seikkoja, jotka voivat värittää oman olemisen hyvinkin synkäksi. Vaikka biisiä pehmentävät rahisevan lohdullinen biitti ja Valmalle ominainen samettisen lohdullinen ääni, on osa kappaleessa käsitellyistä tuntemuksista ja tapahtumista suorastaan rajuja.

Ja hyvä niin. Biisissä kuvattu pessimistisyydeksi luokiteltavissa oleva asenne kertoo tositarinaa ihmiselämän solmukohdista, joiden avaamatta jääminen aivan oikeutetustikin johtaa pettyneisyyden ja lohduttomuuden kaltaisiin tuntemuksiin. Samalla kun kappale tarjoaa oikeutuksen ihmiselle olla jotain muutakin kuin puhdasta auringonpaistetta ja pakotettua positiivisuutta, se myös esittelee Valmasta astetta autenttisemman ja mielen haasteita häpeämättömän puolen.

”En oota mitään kertoo siitä, kuinka helppoa on ottaa ohjenuorakseen lentävä lause ’Pessimisti ei pety'”, Valma kertoo. ”Olen tarrannut tähän ohjenuoraan liiankin pitkään, ja nyt viime aikoina yrittänyt päästä siitä eroon. Tämä kappale on eräänlainen puhdistava tilitys, joka piti tehdä, ennen kuin pystyi siirtymään positiivisempiin tunnelmiin. Uskon, että biisi resonoi aika monessa ihmisessä.”

Kappaleeseen on kuvattu myös musiikkivideo, joka on Antti Saarion käsialaa. Löydät videon suoraan alta.

YouTube video

Lisää luettavaa