Viivi, Kairon; Irse ja Run The Jewels – lisäyksiä Rumban soittolistalla

Tilaa Rumban soittolista nyt Spotifyssa!

07.06.2020

Rumba lanseerasi viikottain päivittyvän Spotify-soittolistan, jossa on pääpaino tuoreessa hyvässä musiikissa. Lisäksi Ajankohtaista-listalle kootaan mukaan tällä hetkellä puheenaiheena olevia artisteja. Listaa seuraamalla tiedät missä mennään.

Koronaviruksen runtelemassa maapallossamme ei eletä helpoimpia aikoja. Onneksi musiikki säilyy kaikesta huolimatta.

Vanhojen suosikkien parissa ajan viettäminen on ymmärrettävää jos mikä, mutta tälläkin viikolla on ilmestynyt rutkasti uusia, hyviä ja tutustumisen arvoisia biisejä. Itse lista löytyy jutun lopusta tai Spotifysta hakemalla: Ajankohtaista – Rumba. Alla muutama nosto kappaleista.

Viivi, AhtiLauseet on vaan lauseita
Kyseessä on vahvaäänisen Viivin toinen julkaisu, myös ensimmäinen sinkku Sä Päätit tän nostettiin aikanaan listalle. Sen jälkeen Viivi oli Rumban haastattelussa, jonka löydät täältä. Kappaleella vieraileva Ahti oli myös samassa juttusarjassa.

Uusi kappale jatkaa edellisen linjaa, joten Viivistä saa jo varhaisessa vaiheessa käsityksen, millaisesta artistista on kyse. Viivin laulussa voi kuulla saman kappaleen aikana herkkyyttä ja voimaa.

Kairon; IrseAn Bat None
Vahvasti vyöryävä Kairon; Irse vetää puoleensa harmonisuudellaan, joka tuo hiveneen mieleen Mew-yhtyeen, mutta piirun verran rankemmin. Vakuuttava An Bat None on ensimmäinen sinkku syksyllä julkaistavalta Polysomn-albumilta.

AhoR U Doing Anything Now?
Matti Ahopelto, eli Aho on tuttu esimerkiksi Siinai-yhtyeestä. Tällä hetkellä Vestan kanssa musiikkia työstävä Aho ammentaa omassa materiaalissaan ambientista. Siitä näytteenä kahdeksan minuuttia pitkä R U Doing Anything Now?. Myös elokuvamusiikin saralla työskentelevä muusikko-tuottaja valmistelee omaa debyyttialbumiaan.

Dauda Koroma, Musta Barbaari, IkeA8
Kyseessä on todellinen chillout-raita. Biitti on pehmeä kuin auton penkit ja räpit kuljettavat kuin renkaat. Easy listening -musiikkia hivenen Kaytranadan lounge-soulin malliin. Yksi viikon piristävimmistä kappaleista.

Run The JewelsWalking In The Snow
RTJ julkaisi neljännen albuminsa RTJ4, joka on osoitus duon laadusta.

Levyn keskivaiheilta löytyvä Walking In The Snow on pysäyttävä kappale, joka on hyytävän ajankohtainen. Killer Mike räppää biisillä poliisiväkivallasta näin:

”And every day on evening news they feed you fear for free / And you so numb you watch the cops choke out a man like me / And ’til my voice goes from a shriek to whisper, ’I can’t breathe’ / And you sit there in the house on couch and watch it on TV / The most you give’s a Twitter rant and call it a tragedy”

Yhdysvalloissa on käynnissä rajut mellakat, jotka saivat alkunsa afroamerikkalaisen George Floydin kuoltua poliisin käsittelyssä. George Floyd kuoli 25. toukokuuta, hänen murhasta ja taposta on asetettu syytteeseen Derek Chauvin -niminen poliisi, joka pidätettiin 29. toukokuuta. Chauvin piti polvea Floydin niskan päällä yli kahdeksan minuuttia, Floyd kuoli tukehtumiseen.

Polisiiväkivallan uhriksi vuonna 2014 joutuneesta Eric Garnerista kertova Walking In The Snow on äänitetty viime vuonna.

Listalla lisäyksiä artisteilta ja yhtyeiltä kuten Babel, Astrid S ja Flatbush Zombies.

Lisää luettavaa