Vuoden paras kotimainen albumi ilmestyi jo tänään? Ainakin lähellä sitä ollaan

Mikko Joensuun levy ilmestyi tänään.

26.01.2024

Mikko Joensuu julkaisi tänään uuden albumin kuuden vuoden tauon jälkeen. Long Ark -nimeä kantava tuplavinyyli sisältää kymmenen uutta kappaletta ja 82 minuuttia musiikkia.

Joensuu kertoo albumista seuraavaa:

”Levy pitää sisällään useita eri teemoja, mutta jonkinlaisena kattoajatuksena itselläni on ollut ihmisen merkityksen, tarkoituksen, lohdun ja yhteyden etsintä. Karkeasti tämän voi levyllä jakaa objektiiviseen ja subjektiiviseen. Ihmisten välinen, yhteinen ja jaettu kokemus tai käsitys mielen ulkopuolelta tai sen ytimestä löytyvästä voimasta ja merkityksestä sekoittuu ja keskustelee oman henkilökohtaisen kokemukseni kanssa, jossa käyn läpi yhteyttä ja suhdettani 30 vuotta sitten menehtyneeseen äitiini. Mitä enemmän yksilön kokemusta vertaa yhteiseen ja jaettuun, sitä vähemmän niitä lopulta haluaa erottaa toisistaan.”

Long Ark -albumin julkaisua juhlitaan 23. päivä helmikuuta Musiikkitalossa. Erikoiskeikalla nähdään levyn tekemiseen osallistunut 15-henkinen kokoonpano jousineen ja puhaltimineen. Yhtye esittää Long Ark -albumin kokonaisuudessaan vain tämän yhden kerran.

Kuuntele albumi kokonaisuudessaan alta.

Lisää luettavaa