Yksi vuoden odotetuimmista levyistä nyt ennakkotilattavissa – Jesse Markin julkaisi myös uuden singlen

Mukana Akua Naru.

16.04.2021

Jesse Markin julkaisee odotetun seuraajan Emma- ja Teosto-palkitulle Folk-levylleen. Noir-albumi ilmestyy 11. kesäkuuta, ja jokainen siltä julkaistu single on nostanut odotuksia entisestään. Albumi tuli tänään ennakkotilattavaksi, ja Markin laittoi kaupan päälle neljännen singlen levyltä!

Kappaleen nimi on Exodus, ja sillä vierailee Akua Naru, joka tunnetaan duunistaan muiden muassa Tune-Yardsin, Angelique Kidjon ja Cody Chestnuttin kanssa. Exoduksen kerrotaan olevan kappale sinnikkyydestä ja periksiantamattomuudesta, palosta saattaa asiat maaliin vastoinkäymisistä huolimatta.

”Miten löytää toivoa toivottomasta tilanteesta? Kuinka paljon on tarpeeksi? Näiden teemojen varaan aloin rakentamaan kappaletta, sekoittaen orgaanisiin taustoihin synteettisiä soundeja ja elementtejä”, Markin sanoo.

”Biisin teon loppumetreillä minulle esiteltiin Akua Narun musiikkia ja ajattelin, että nyt olisi hyvä mahdollisuus laajentaa äänimaisemaa ja nostaa kappale uusille tasoille. Lopputuloksena on kappale, joka on tunteellinen, mutta pysyy liikkeessä.”

Biisille on luvassa ensi viikolla myös musavideo. Noir-albumin biisilista löytyy Exodus-kappaleen alta. Sen perusteella levyllä on mukana myös toinen mielenkiintoinen yhdysvaltalaisvieras: Beckin kanssa yhteistyötä tehnyt Terrell Hines.

Jesse Markin: Noir
This is (a) Testament
Vildhjarta
Stars in Your Eyes
Sidney Poitier
Smokestack
On the Side of the Road
Counting Money on a Sunday
Hemostasis (feat. Terrell Hines)
Exodus (feat. Akua Naru)
Mothers!
It Was August
Pushing Daisies

Lisää luettavaa