Yliannostukseen kuolleen Wu-Tang-räppärin tarina valkokankaalle – Ol’ Dirty Bastardista elokuva

Lähteiden mukaan leffa on saanut vihreää valoa.

Russell Jones alias Ol’ Dirty Bastard kuoli vuonna 2004 vedettyään vahingossa överit kokaiinilla ja opioideilla. Wu-Tang Clanin perustajajäsenen värikkäästä elämästä ollaan nyt tekemässä elokuvaa, kertovat lähteet.

Ensimmäistä kertaa ODB-elokuvasta puhuttiin vuonna 2012, jolloin kerrottiin Wire-tähti Michael K. Williamsin esittävän Ol’ Dirty Bastardia ja Wu-jäsenten itseään. Tämä projekti ilmeisesti haudattiin kaikessa hiljaisuudessa.

Seuraavan kerran puheet elokuvasta palasivat pöydälle 2016. Wu-maestro ja Ol’ Dirty Bastardin serkku RZA kertoi haastattelussa, että N.W.A-elokuva Straight Outta Comptonin näkeminen sai hänet vakuuttuneeksi, että voisi tuottaa ODB-leffan, kunhan oikea tiimi löytyisi ympärille.

Hollywood Reporterin mukaan elokuva on saanut vihreää valoa Columbia Pictures -tuotantoyhtiöltä. Sen yksityiskohtaisempaa tietoa aiheesta ei ole, joten emme suosittele pidättämään hengitystä elokuvaa odotellessa.

Musiikillisten ansioidensa (Wu-Tang Clanin levyt, Ol’ Dirty Bastardin soololevyt ja vierailut muun muassa Mariah Careyn Fantasy (Remix)– ja Prasin Ghetto Supastar -hiteillä) lisäksi räppäri muistetaan varsin tapahtumarikkaasta siviilielämästään.

Ol’ Dirty Bastard joutui ongelmiin lain kanssa tuon tuosta, milloin kyse oli liikennerikkomuksista, milloin huumausainerikoksista ja milloin pahoinpitelyistä.

Legendaarisimpiin Ol’ Dirty Bastard -hetkiin lukeutuvat MTV:n dokumenttiin päätynyt kohtaus, jossa räppäri ajelee limusiinilla nostamaan sosiaalitukea ja hakemaan ruokakuponkeja samalla kun sooloalbuminsa Return to the 36 Chambers: The Dirty Version kiikkui albumilistan top-kympissä.

Toinen ikimuistoinen tapaus on vuoden 1998 Grammy-gaalasta, kun Ol’ Dirty Bastard säntäsi lavalle Wu-Tangin hävittyä vuoden räppialbumin palkinnon Puff Daddylle. Riistettyään mikrofonin räppäri piti puheen, jossa harmitteli että törsäsi pukuunsa niin paljon rahaa, vaikka Wu-Tang ei voittanutkaan, ja josta jäi elämään klassikkoheitto ”Wu-Tang is for the children”.