Sam and the Wompin Bom Bom pomppi brittiykköseksi

26.08.2012

Sam and the Wompin kesärenkutus vei odotetusti sinkkulistan paalupaikan ja Public Enemy lähenteli top teniä. Albumilistaa vie yhä Emeli Sandén Our Version of Events.

Teksti: Markus Hilden, kuva: One More Tune.

Viime vuonna meillä oli Loca People, nyt nautimme Bom Bomista. Sam and the Wompin renkutus debytoi ylivoimaisesti brittilistan kärjessä. Projektilla ei taida olla edes Wikipedia-sivua, mutta eihän tuollaisen kappaleen esittäjällä ole mitään merkitystä muuten paitsi tilastomielessä.

Taylor Swift sai juuri uransa ensimmäisen Hot 100 -listan ykkösen ja nyt We Are Never Ever Getting Back Together debytoi brittilistan vitosena. Se on hänen toinen top ten -hittinsä, Love Story ylsi peräti kakkoseksi maaliskuussa 2009.

Brittiräppäri Devlin hankki paluusinkulleen vetoapua Ed Sheeranilta ja (All Along the) Watchtower debytoikin seitsemäntenä. Se on Devlinin ensimmäinen top ten -menestys, Sheeranilla niitä on nyt viisi.

Paralympialaisten tv-spoteissa käytettävä Public Enemyn Harder Than You Think vuodelta 2007 nousi yllättävänkin ylös, aina 11:nneksi asti. Top tenin saavuttaessaan se olisi bändin ensimmäinen sinne asti päässyt, nytkin se on heidän suurin hittinsä. Muita top 20 -merkintöjä löytyy neljä.

Jos Public Enemyä ei ehkä osannut odottaa singlelistoille vuonna 2012, sen kannoille 12:nneksi tupsahti eräs viime aikojen käsittämättömimmistä top 20 -menestyjistä: Simple Plan. Kyllä, kanadalaisyhtye, joka teki tarttuvahkoa rockia viime vuosikymmenen puolivälissä. Summer Paradise tuoksahtaa etäisesti kesähitiltä, mutta missään universumissa sitä ei olisi voinut ennakoida näin ylös – ei, vaikka vierailija Sean Paul kävi kakkosena ihan hiljattain. Simple Planin uran ainoa top 40 -single ennen tätä oli When I’m Gone (#26, 2008).

Sen sijaan Owl Cityn ja Carly Rae Jepsenin Good Time oli etukäteiskaavailuissani selvä top ten -tulokas, mutta ehtiihän se sinne toki vielä nousta. Molemmat artistit avasivat listauransa taannoin ykkösillä (Fireflies ja Call Me Maybe).

Moni hyödynsi olympialaisten päättäjäishittien jyrkän alamäen: Angelin Wonderful kampesi top teniin, Of Monsters and Menin Little Talks hyppäsi 35–21 ja Justin Bieberin As Long As You Love Me toistaiseksi parhaalle sijalleen 22:nneksi. Fun sai toisen top 40 -singlensä Some Nightsin loikattua 45–24. Musen hittiputki ei vain ota kunnolla jatkuakseen: näkyvyyteensä nähden alisuoriutuneen Survivalin jälkeen Madness joutui tyytymään nyt 35. sijaan.

Britannian singlet viikolla 35, Top 20
1. (-) Sam and the Womp – Bom Bom
2. (1.) Rita Ora – How We Do (Party)
3. (2.) Wiley featuring Ms. D – Heatwave
4. (3.) Emeli Sandé – Read All About It Part 3
5. (-) Taylor Swift – We Are Never Ever Getting Back Together
6. (7.) Florence and the Machine – Spectrum (Say My Name)
7. (-) Devlin featuring Ed Sheeran – (All Along the) Watchtower
8. (5.) Calvin Harris featuring Example – We’ll Be Coming Back
9. (11.) Angel – Wonderful
10. (8.) Trey Songz – Simply Amazing
11. (56.) Public Enemy – Harder Than You Think
12. (-) Simple Plan featuring Sean Paul – Summer Paradise
13. (13.) Nicki Minaj – Pound the Alarm
14. (12.) Maroon 5 featuring Wiz Khalifa – Payphone
15. (14.) Stooshe – Black Heart
16. (9.) Porter Robinson – Language
17. (-) Owl City and Carly Rae Jepsen – Good Time
18. (4.) Elbow – One Day Like This
19. (10.) Redlight – Lost in Your Love
20. (16.) Rudimental feat. John Newman – Feel the Love

Our Version of Events on kehittymässä vuoden myydyimmäksi levyksi, sillä se ohittaa Adelen 21:n näinä päivinä. Nyt saavutettu ykkösviikko on albumin viides.

Sijoilla 3–5 debytoi kolme kiinnostavaa uutuutta. Bloc Partyn paluualbumia Fouria sinne odotettiinkin, samoin Jessie Waren Devotion-esikoista, mutta Lady Gagaa lämmittelevän The Darknessin Hot Cakesin nelossija on pieni yllätys. Permission to Land (2003) pääsi kärkeen, mutta One Way Ticket to Hell and Back (2005) jäi 11:nneksi, se tosin julkaistiin jouluruuhkaan.

Bloc Partyn listaura on toistaiseksi melko ehyt: 3, 2, 8 ja nyt 3. Väleissä ilmestyi pari remix-albumia, jotka jäivät aika lailla alemmas. Bändillä on muuten peräti neljä top ten -sinkkua, esimerkiksi Musella vain kolme.

The Black Keysin El Camino singahti kuin tyhjästä seitsemänneksi enkä tähän hätään löytänyt syytä tuohon. Se on juuri Suomessakin vierailleen bändin ensimmäinen top ten -albumi.

Jenkkiykköseksi tähtäävä Trey Songzin Chapter 5 debytoi Simply Amazing -hitin tukemana peräti kymmenentenä. Se on Songzin uran ensimmäinen lista-albumi ylipäätään.

Vanha kunnon Julio Iglesias debytoi 18:ntena cover-albumillaan Volume 1. Isä-Iglesiaksella on roppakaupalla top 40 -albumeita, top ten -merkintöjäkin löytyy neljä.

Aiden Grimshaw sen sijaan on tulokas: Misty Eye debytoi yllättävänkin alhaalla 19:ntenä. Owl Cityn kolmas lista-albumi The Midsummer’s Station nappasi 34. tilan. Ocean Eyes (2010) ylsi seitsemänneksi.

Britannian albumit viikolla 35, Top 20
1. (1.) Emeli Sandé – Our Version of Events
2. (2.) Paloma Faith – Fall to Grace
3. (-) Bloc Party – Four
4. (-) The Darkness – Hot Cakes
5. (-) Jessie Ware – Devotion
6. (3) Ed Sheeran – +
7. (50.) The Black Keys – El Camino
8. (8.) Rihanna – Talk That Talk
9. (5.) Maroon 5 – Overexposed
10. (-) Trey Songz – Chapter 5
11. (4.) Amy Macdonald – Life in a Beautiful Light
12. (10.) One Direction – Up All Night
13. (7.) Jessie J – Who You Are
14. (15.) Ben Howard – Every Kingdom
15. (17.) Adele – 21
16. (20.) Noel Gallagher’s High Flying Birds – s/t
17. (11.) Plan B – Ill Manors (Soundtrack)
18. (-) Julio Iglesias – Volume 1
19. (-) Aiden Grimshaw – Misty Eye
20. (13.) Madness – Total Madness

Lisää luettavaa