60-luvulla hittejä tehtaillut Donovan teki kappaleen David Lynchin ohjauksessa – meininki silkkaa Twin Peaksia

Hurdy Gurdy Man -hitistä tunnettu hippifolk-muusikko haluaa kertoa transsendenttisen meditaation iloista.

Skotlantilaislähtöinen hippifolk-muusikko Donovan levytti 1960-luvulla hittejä, kuten Universal Soldier, Sunshine Superman ja Hurdy Gurdy Man. Hän opetti John Lennonille akustisen kitaran näppäilytekniikan. Hänen taustabändissään soittivat muiden muassa John Bonham ja John Paul Jones. Tarinan mukaan hän hassasi omaisuutensa hedonistiseen elämäntapaan, ja ilmestyi julkiseen valokeilaan seuraavina vuosikymmeninä vain silloin tällöin.

Donovan täytti eilen 75 vuotta, ja juhlisti merkkipaalua julkaisemalla I am the Shaman -kappaleen. Se on äänitetty David Lynchin studiolla, ja Lynch on vastannut biisin efekteistä ja videosta. Lopputulos on silkkaa Twin Peaksia… eipä tätä viitsi sen enempää spoilata, mutta kylmiä väreitä on luvassa.

Donovanin mukaan hän ja niin ikään 75-vuotias Lynch ovat sielunkumppaneita harvoin kuljetulla luovalla polulla. Donovan sanoo myös haluavansa kappaleella lisätä tietoisuutta transsendenttisesta meditaatiosta. Donovan ei kerro, kuinka pitkällä hän on transsendenttisen meditaation tiellä, mutta emme ihmettelisi, mikäli hän osaisi levitoida ja muuttua näkymättömäksi.