Erään kaikkien aikojen surullisimmista levyistä tehnyt yhdysvaltalaisartisti saapuu Suomeen kymmenen vuoden tauon jälkeen

Mount Eerie saapuu Suomeen.

30.03.2023

Tummasävyisen indiepopin ja kokeellisen folkin parissa operoiva Mount Eerie palaa kymmenen vuoden tauon jälkeen Suomeen.

Huge Fire -kappaleen vähän aikaa sitten julkaissut yhdysvaltalaisartisti esiintyy Helsingin Temppeliaukion kirkossa torstaina 15. kesäkuuta. Konsertin lipunmyynti käynnistyy Lippu.fi:ssa ja Tiketissä huomenna perjantaina 31. maaliskuuta.

Parhaiten artistinimellään Mount Eerie tunnetun Phil Elverumin vahvan henkilökohtaista ja tarinallista soolotuotantoa leimaavat lo-fi -estetiikka sekä tunnelmallinen pienieleisyys. 90-luvun puolivälistä lähtien aluksi The Microphones -aliaksella musiikkia julkaissut multi-instrumentalisti ja tuottaja tunnetaan myös valokuvaajana ja kuvataiteilijana. Laajan tuotannon omaavan artistin edellinen pitkäsoitto Mount Eerie -nimellä on vuoden 2019 Lost Wisdom, Pt. 2.

Vuonna 2020 Elverum aktivoi The Microphonesin ja julkaisi tällä nimellä Microphones In 2020 -albumin, joka on yhtyeen ensimmäinen julkaisu seitsemääntoista vuoteen.

Erityisen mieleenpainuva Mount Eerie -levy ilmestyi vuonna 2017. Elverumin vaimo Geneviève Castrée kuoli syöpään vuonna 2016. A Crow Looked at Me -levyllä Elverum käsitteli vaimonsa kuolemaa kauniilla tavalla. Albumia ei ole helppo kuunnella tänäkään päivänä, mutta siinä onkin sen tärkeys: se on niin riipaisevan tunteikas levy, että sen kuuntelu on myös kuulijalle liki katarttinen kokemus.

Keikkatiedot videon alla.

MOUNT EERIE (US)
To 15.6.2023 Helsinki, Temppeliaukion kirkko

LIPUT
Myyntiin Lippu.fi:ssa ja Tiketissä pe 31.3. klo 9 alkaen
– Lippu.fi alk. 33,50 EUR (+ mahd. toimituskulut 1,50 EUR)
– Tiketti alk. 32,50 EUR

Lisää luettavaa