Ghost listaykköseksi, Viivi kakkosena – Klamydiaa topkympissä

JVG:n ja Ncon Edamame-remix hätyyttelee kärkeä muttei syrjäytä Bessiä sinkkulistan ykköspaikalta.

21.03.2022

Ghostin Impera debytoi Suomen virallisen albumilistan ykkösenä. Heti kakkosena on viikon toiseksi korkein albumiuutuus, popsensaatio Viivin esikoislevy Parisuhdehautausmaa (lue haastattelu, levyarvio).

Viime viikon kakkonen, Iben Vio (levyarvio) löytyy kolmannelta sijalta. Nelosena debytoi Vestan Uskon tulevaan (levyarvio). Viime viikon ykkönen, Sabatonin The War to End All Wars on viidentenä. Topkympissä debytoi myös Antti Aution Kaikki talot huojuu (lue levystä).

Kymmenen kärjessä on myös kaksi Klamydian uusintapainosta: sijalla kahdeksan on Masturbaatio ilman käsiä (1993) ja kymppisijata löytyy Pää kiinni painajainen (1992). Kai näitä 30-vuotiaita voi jo jonkin sortin suomiränttätäntän klassikoiksi tituleerata? Rumbassahan levyt saivat aikanaan varsin mairittelevan vastaanoton: ensin mainittu sai neljä tähteä viidestä, viimeksi mainittu neljä ja puoli. Edesmennyt Markku Halme kirjoitti arviossaan:

”Klamydia tekee yhä tarttuvia ja teräväsärmikkäitä tyhmyyden ylistyksiä – ja biisien väleissä miehet naureskelevat sille, miten vaikea kaikki 19 on toteuttaa vinyylinarvoisina suorituksina. Tai sitten he naureskelevat sille, etteivät ne parhaimmillaankaan saisi Heikki Heikinheikin hyväksyntää. Tai sille, että vaikka punk on kuollut, he vaan porskuttavat hautausmaalla. Ruumiiden valiotkaan eivät varmasti kääntyile haudoissaan.”

Ja takaisin listan pariin. Viikon viimeinen uutuusalbumi, joskin ep:n mittainen, on Pehmoainon Kaukana kotoa (haastattelu).

Singlelistan puolella piikkipaikkaa pitää jo kahdeksatta viikkoa putkeen Bess kappaleellaan Ram pam pam. Kärjen tuntumassa mutta kakkosena debytoi JVG:n ja Ncon Edamame-remix. Biisin alkuperäisesittäjä Bbno$ on muuten kesällä tulossa Blockfestiin.

Faben Tähti debytoi viime viikolla sijalla 10, mutta nousee tällä viikolla jo neljänneksi.

Edamamen lisäksi muut uutuusbiisit ovat Viivin Viimeistä kertaa (6.), Tom Odellin Another Love (8.), Rammsteinin Zeit (17.) ja Elley Duhén Middle of the Night (20.).

Lisää luettavaa