”Jos piilottelemme ominaisuuksiamme, jotka eivät ole yhteiskunnassa arvostettuja, miten maailma voi ikinä muuttua meille sopivammaksi?” – haastattelussa Bambi L

Bambi L tunnetaan muun muassa Bessin Sammumaton-hitin kirjoittajana.

29.06.2024

Rumban juttusarjassa nostetaan esiin kiinnostavia ja potentiaalisia nimiä. Haastattelussa käydään läpi paitsi artistin suhtautumista musiikkiin, myös sitä miten ja miksi hän valitsi artistin polun. Edellisessä osassa oli Tupe, ja sen löydät täältä.

Alt-poppari Bambi L julkaisi perjantaina 28. kesäkuuta ensimmäisen singlen tulevalta debyyttilevyltään. Bitch I’m Shy! -kappaleessa suomeksi ja englanniksi laulava artisti yhdistelee rockia, räppiä ja progea.

Pride-viikkoon ajoittunut julkaisu mukailee Pride-henkeä myös temaattisesti, sillä kappaleellaan Bambi L haluaa rohkaista ihmistä olemaan aito itsensä ja kantamaan itsensä ylpeydellä.

”Olit sitten ujo, äänekäs, herkkä, räiskyvä, introvertti, ekstrovertti, neuroepätyypillinen, nainen, mies tai jotain siltä väliltä, let it show!” Bambi L sanoo. ”Erilaisuus on rikkaus! Jos piilottelemme tiettyjä ominaisuuksiamme, jotka eivät esimerkiksi ole yhteiskunnassa arvostettuja tai normien mukaisia, miten maailma voi ikinä muuttua meille sopivammaksi ja erilaisuutta sallivammaksi?”

Debyyttisinglensä Hotel Sounds vuonna 2019 julkaissut Bambi L eli Maiju Lindell on herättänyt Suomen lisäksi huomiota myös kansainvälisissä musiikkimedioissa. Usean vuoden ajan HMC Publishing -kustantamolle työskennellyt Lindell on muun muassa kirjoittanut Bessin Sammumaton-hitin, minkä lisäksi hän on kirjoittanut kappaleita artisteille Berliinissä, Lontoossa, Norjassa ja Los Angelesissa. Tänä keväänä hän myös kilpaili The Voice of Finlandissa.

Bitch I’m Shy! -biisin musiikkivideo kuvattiin Hollywood Boulevardilla viime syksynä, kun Bambi L vietti kuukauden Los Angelesissa musiikkia tehden. Voit katsoa Jaakko Mannisen kuvaaman videon Bambi L:n somekanavista.

Mikä soi napeissa just nyt?

”Kuuntelen tosi vähän musaa, uusia biisejä tulee toki tsekkailtua. Suomessa mielenkiintoisinta musaa tekee musta Eme. Hän tekee rohkeasti omannäköistä ja persoonallista! Silloin tällöin tulee kuunneltua vanhoja lemppareita kuten Marinaa, mutta usein kuuntelen vain jotain tosi rauhoittavaa akustista villasukkamusaa kuten Feistia tai Tom Odellia. Itse en varmaan kestäisi kuunnella sen tyyppistä musaa, millaista mun juuri julkaistu sinkkuni on, koska olen arjessa niin ääniherkkä ja hiljaisuutta ja rauhaa kaipaava!”

Mist sä tuut?

”Olen kotoisin Helsingin Punavuoresta (kolmannessa polvessa) ja teen alt-popia englanniksi nimellä Bambi L. Olen tehnyt biisejä ja esiintynyt ala-asteesta asti, ja siitä on tullut astetta vakavampaa musiikinopiskelun ja kasvamisen myötä. Opiskeleminen HEO Kansanopiston lauluntekijälinjalla antoi ensisysäyksen keikkailuun ja co-writtaamiseen, meillä oli super ihana ja kannustava ryhmä! Sen jälkeen opiskelin vielä Pop & Jazz Konservatorion lauluntekijälinjalla ja co-writtasin omatoimisesti Suomessa ja ympäri maailmaa. Koulusta valmistumisen jälkeen solmin myös kustannussopimuksen HMC:n kanssa, joka auttoi kontaktoitumaan lisää.”

Silloin tajusin, että haluan artistiksi.

”Olen halunnut sitä varmaan ekalta luokalta lähtien, kun löysin ensimmäisiä omia lemppariartisteja kuten Nylon Beat, Gimmel, ja myöhemmin esim. Kwan, Anastacia ja David Bowie. Halu vahvistui päästessäni esiintymään oikealle keikalle 7-vuotiaana ja seuratessani laulukilpailuja tv:stä.”

Bambi L:n takki on Sandra Marinsin tekemä. Kuva: Anssi Väinö

Musiikillinen esikuvasi?

”Niitä on monia, mutta sanotaan vaikka Lady Gaga. Hän edustaa minulle rohkeutta olla oma ja outo itsensä. Ehkä hän kuuluu mun musiikissa tietynlaisena anteeksipyytelemättömyytenä ja leikkisyytenä.”

Supervoimasi?

”Ehkä yllätyksellisyys. Mulla ei ole sääntöjä tai rajoja sille, mitä voi tehdä omassa musassa!”

Jos nyt kuulisit musiikkiasi ensimmäistä kertaa, niin mihin siinä rakastuisit?

”Aitouteen ja herkkyyteen, mutta toisaalta voimakkuuteen. Eli varmaan kontrasteihin. Ja ehkä myös siihen yllätyksellisyyteen.”

Bambi L?

”Kirjoitan usein aiheista, joita käyn läpi sillä hetkellä. Biisit syntyvät tarpeesta sanoittaa omia tunteita ja ajatuksia. Aihe voi olla mikä vaan, kunhan se herättää itsessä vahvoja tunteita. Tärkeintä artistina on pysyä aitona, seurata visiotaan ja tehdä mikä tuntuu oikealta, mutta myös luottaa tiimiin.”

Lisää luettavaa