Loistava dokumentti kertoo alkoholisoituneen kulttihahmon tarinan – Shane MacGowan -dokumentti nyt Yle Areenassa

Shane-dokkari nyt Ylen Areena-palvelussa.

Julien Templen ohjaama Crock of Gold: Shane MacGowan on ilmestynyt nyt Ylen Areena-palveluun. Kuten dokkarin nimestäkin voi päätellä, kertoo dokumentti The Pogues -nokkamies Shane MacGowanin tarinan.

Dokkari on osa Ylen musiikkidokumenttisarjan kevätohjelmistoa. Rumbassa dokumentti sai neljä tähteä viidestä.

”Crock of Gold kertoo legendaarisen The Pogues -yhtyeen solistin tarinan, jolle ei hämmästyttävästi ole vielä näkynyt loppua. Hämmästyttävästi siksi, että 63-vuotias MacGowan on aina ollut alkoholisti, eikä hänen pitäisi olla enää hengissä. Dokumentissa hän kertoo, miten aloitti juomisen kuuden vuoden ikäisenä. Hänen tätinsä tarjosi hänellä olutta ja savukkeita, jotta sai pikkulapsen niin sekaisin, että sai hänet istumaan paikallee kuuntelemaan katekismusta.”

”Ensimmäiseen kolmeen varttiin The Poguesia ei edes mainita. Dokumentin ohjannut Julien Temple luottaa arkistomateriaaliin ja vanhoihin haastatteluihin. Niissä maalataan kuvaa nuoresta miehestä, jonka elämään mahtuivat ensin kirjallisuus ja alkoholi. Sen jälkeen kirjallisuus, musiikki, huumeet ja alkoholi. Sitten musiikki, huumeet ja alkoholi. Lopulta vain viimeinen jäi jäljelle”, kerroimme laajassa arviossamme täällä.

Crock of Gold: Shane MacGowan -dokumentin voit katsoa täällä.

Lisää luettavaa