”Mä kaadan anonyymeja jatkossakin” – Sana taistelee nettikiusaamista vastaan uudella singlellään

Uutta musaa Sanalta.

12.03.2023

50 Centin lämppärinä Suomessa viime vuonna esiintynyt modernia poppia ja räppiä yhdistelevä Sana jatkaa tammikuussa ilmestyneen Legenda-singlensä viitoittamissa teemoissa.

Uusi Palanut maa -kappale jatkaa vahvasti edeltäjänsä tarinaa syventyen kiusaamiseen ja ikäviin nettikommentteihin. Aihe ei ole uusi, sillä Sana on puhunut kiusaamista vastaan jo vuosia ja avautunut saamastaan netti- ja naisvihasta.

”Biisi syntyi täysin ihmisten kommenteista. Luettiin niitä biisileirillä, ja kirjoiteltiin porukalla niistä ekan säkeistön sanoituksia samalla kun ihmeteltiin, miksi ihmeessä jotkut sanoo tällaista toisille? Sitä asiaa kun siinä pyöriteltiin, syntyi toinenkin säkeistö.”, Sana kertoo kappaleen taustoista.

”Kyse ei ole musta tai siitä, miten mä otan nämä kommentit. En ole huolissani itsestäni. Olen huolissani millaista roolimallia tällaiset kommentoijat näyttävät omalle jälkikasvulleen ja muille nuorille. Jostain ne lapset ja nuoret sen esimerkin ottavat, mikä näkyy sitten valitettavasti kiusaamisena esimerkiksi kouluissa. Toivon, että nämä kommentoijat ymmärtävät oman pahan olonsa ja saavat apua. Jos on ihan pakko purkaa sitä netissä toisiin, niin ookoo, antakaa kaiken tulla mulle ja jättäkää muut ihmiset rauhaan. Mä kaadan anonyymeja jatkossakin.”

Kuuntele kappale alta.

Lisää luettavaa