Massamurhan uhreilla vitsailu vainoaa punkbändiä

NOFX jättäytyi festivaalilta vihaisen palautteen vuoksi.

Epäkorrektista huumoristaan tunnetun NOFX-yhtyeen Fat Mike vitsaili keikallaan Las Vegasissa vuonna 2018, että ”onneksi kaupungissa ammutaan kantrifaneja, eikä punkfaneja”.

Punksolisti viittasi puolisen vuotta aiemmin Las Vegasissa tapahtuneeseen massamurhaan, jossa automaattiasein varustautunut ammuskelija avasi tulen hotellihuoneen ikkunasta kohti kantrifestivaalin yleisöä. Yhdysvaltain historian eniten kuolonuhreja vaatineessa yhden ihmisen tekemässä massamurhassa kuoli 60 ihmistä ja yli 800 loukkaantui.

NOFX:n kommenteista nousi kohu, ja yhtye pyysi anteeksi sanojaan.

Fat Miken lohkaisu seuraa yhtyettä edelleen. Viime viikolla julkistettiin, että NOFX:n oli määrä esiintyä Las Vegasissa Punk Rock Bowling -festivaalin pääesiintyjänä. Sekä yhtye että tapahtuma ovat saaneet niin paljon kritiikkiä, että NOFX on päättänyt jättäytyä festivaalilta.

”Pidimme palaverin ja päätimme perua keikkamme. Haluamme tällä osoittaa kunnioitusta paranevia haavoja kohtaan. Me sanoimme paskoja juttuja, me aiheutimme tämän ja ymmärrämme sen. Toivottavasti näemme Las Vegasissa, kun aika on kypsä”, Fat Mike kirjoittaa.

NOFX:n on vielä tämänhetkisen tiedon valossa määrä esiintyä 10. kesäkuuta Turussa osana Punk in Drublic -festivaalikiertuetta. Tapahtumaa ei ole vielä peruttu tai siirretty, mutta yhdysvaltalaisartistin kiertäminen Euroopassa vallitsevassa tilanteessa vaikuttaa kuitenkin varsin epävarmalta. Kiertueen on määrä alkaa 13. toukokuuta Ranskasta.