Pavel edustaa lähiömpää läheisyyttä

3rd Railille levyttävän Pavelin singletrilogia sai perjantaina päätöksensä.

3rd Railille levyttävä Pavel julkaisi perjantaina kolmannen singlensä Kolmannen Raiteen kautta. Kuokkii-biisi toimii samalla päätösosana singletrilogialle, josta ensimmäinen Miten se meni -niminen kappale ilmestyi viime vuoden syyskuussa, ja Foliois lähempänä vuoden loppua. Huhujen mukaan Pavel työstää tällä hetkellä kokonaista albumia, jonka kerrotaan ilmestyvän ensi vuoden aikana.

Kuokkii-kappaleessa Pavel tutkii luokka- ja tuloerojen vaikutusta parisuhteeseen ja sosiaaliseen olemiseen laajemminkin. Biisissä käydään tarkkanäköisesti läpi yhteiskunnassa vallitsevien arvoasetelmien ääneen lausumattomia sääntöjä, joiden mukaan ihmiset eritellään omiin kasteihinsa. Joidenkin arki on luksuksen täyttämää yltäkylläisyyttä, kun taas toiset istuvat Vantaan lähiössä syömässä nuudeleita.

Vaikka kappaleesta on aistittavissa reilu ripaus itseironiaa ja riimien takaa paistaa lämmin virne, on Kuokkii vakavastikin puhuen erittäin varteenotettavalla asialla. Kappale kehottaa pohtimaan omia ennakkoasenteita ja tiedostamattomia taipumuksia luokitella ihmiset ulkoisten ominaisuuksien, kuten varallisuuden tai koulutuksen mukaan. Todellisuudessahan nämä eivät ihmistä määritä, jollemme itse niin päätä, mutta omista filttereistä ei myöskään välttämättä ole helppo päästää irti.

Kappaleen tuotannosta ja miksauksesta vastaa DJ Nahkatukka, kun taas masteroinnin takaa löytyy Kim “Kasio” Rantala. Kuuntele biisi alta.

YouTube video

Lisää luettavaa