Pink Floyd julkaisi uuden kappaleen

Ukrainan hyväksi.

08.04.2022

Pink Floyd julkaisi uuden kappaleen Hey Hey Rise Up tukeakseen ihmisiä Ukrainassa.

Hey Hey Rise Up on yhtyeen ensimmäinen yhdessä tehty kappale sitten vuoden 1994, jolloin he nauhoittivat albumin The Division Bell.

Kappaleella on David Gilmourin ja Nick Masonin lisäksi Pink Floydin pitkäaikainen basisti Guy Pratt, koskettimissa Nitin Sawhney ja ukrainalaisen Boombox-yhtyeen Andriy Khlyvnyukin poikkeuksellinen laulusuoritus.

Hey Hey Rise Up -musiikkivideon kuvasi kiitetty ohjaaja Mat Whitecross, ja video kuvattiin samana päivänä kuin kappale äänitettiin.

Viime viikon keskiviikkona (30. maaliskuuta) äänitetyssä kappaleessa kuullaan Andriyn laulua, joka on peräisin hänen Instagram-postauksestaan, jossa hän laulaa Kiovan Sofiyskaja-aukiolla. Itse kappale The Red Viburnum In The Meadow on ensimmäisen maailmansodan aikana sävelletty ukrainalainen protestilaulu, joka on viimeisen kuukauden aikana nostettu esiin ympäri maailmaa vastalauseena Ukrainan miehitykselle.

Kerroimme Andriy Khlyvnyukista aiemmin täällä.

David Gilmour, jolla on ukrainalainen miniä ja lapsenlapsia kertoo kappaleesta seuraavaa:

”Me, kuten niin monet muutkin, olemme tunteneet raivoa ja turhautuneisuutta tästä ilkeästä teosta, jossa yksi maailman suurvalloista hyökkää itsenäiseen, rauhanomaiseen ja demokraattiseen maahan ja murhaa sen kansaa.”

Katso video alta.

Lisää luettavaa