Samae Koskisen paljon huomiota herättänyt uusi albumi on nyt julkaistu

Samae Koskisen puhuttanut uusi albumi on nyt julkaistu.

26.04.2024

Laulaja-lauluntekijä Samae Koskinen julkaisi tänään 26. huhtikuuta odotetun uuden yhdeksännen studioalbuminsa Mä näin unta että kaikki meni hyvin. Levy on ehtinyt kerätä jo ennen julkaisuaan paljon huomiota, sillä Koskisen kappaleet Nyt on normaalia olla natsi, Me otetaan se sulta pois ja Haistakaa persettä ovat herättäneet keskustelua sosiaalisessa mediassa. iemmat uutisemme levyä edeltäneistä singleistä löydät täältätäältä ja täältä.

Levyn julkaisua juhlitaan Helsingin Kuudennalla Linjalla 29. päivä toukokuuta. Uuden albumin levynjulkaisukeikalla Samae Koskisen yhtyeessä soittavat Koskisen lisäksi Kalle Taivainen (Loiriplukari, Xysma), Tommi Pietiläinen (Poverty Stinks, Pekka Laine & the Enchanted) ja Kelly Ketonen (Lemonator, Hybrid Children, Anssi Kela).

“Syksyllä 2023 mulla tuli mitta täyteen. Hallituksen äärioikeistokytkökset, urheilijoiden sikailuiden ympärillä vellova naisviha, luokaton etiketti nettikeskusteluissa ja ylipäätään saatanallisen kylmäävä ilmapiiri sai miettimään sitä, mitä itse teen ja miksi. Olin pysynyt visusti sivussa ottamasta taiteellani kantaa juuri mihinkään ja kirjoittanut kaiken arvoihini liittyvän rivien väliin. Yksi syy oli pelko, toinen halu miellyttää. Sitten aloin miettimään esikuviani: Bad Religion, Rage Against the Machine ja Bob Dylan olivat pistäneet minut aidosti pohtimaan omia valintojani ja arvojani. Miten kohtaan maailman, mitä valta on ja mitä se ihmiselle tekee. Päätin että teen lauluja, joissa otan kantaa. Kommentoin kylmyyttä, epäoikeudenmukaisuutta ja vihaa”, artisti kertoo.

Voit kuunnella levyn esimerkiksi alhaalta.

Lisää luettavaa