Venezuelasta Helsinkiin muuttanut Mayela kirjoittaa rakkaudesta, seksistä ja vapaudesta olla oma itsensä

Debyytti-ep:nsä kesäkuun lopussa julkaisseen Mayelan musiikissa on paljon naisellista energiaa.

06.07.2024

Rumban juttusarjassa nostetaan esiin kiinnostavia ja potentiaalisia nimiä. Haastattelussa käydään läpi paitsi artistin suhtautumista musiikkiin, myös sitä miten ja miksi hän valitsi artistin polun. Edellisessä osassa oli Bambi L, ja sen löydät täältä.

Dancehallia, popia ja rockia yhdistelevä Mayela julkaisi debyytti-ep:nsä 28. kesäkuuta. CNT-ep:llä Venezuelasta kotoisin oleva artisti käsittelee voimaantumisen ja vapautumisen kaltaisia teemoja. You and Her -introbiisi on Mayelan sanojen mukaan laulu rakkaudesta, joka muistuttaa tunteiden voivan olla hämmentäviä ja monimutkaisia.

”Joskus tuntuu niin hyvältä ja joskus taas niin pahalta”, Mayela sanoo. ”Kappaleessa on kyse myös itsensä löytämisestä uusien romanttisten kokemusten kautta sekä rohkeudesta luoda omannäköinen elämä ja vastustaa sitä, minkä yhteiskunta on määrittänyt ’normaaliksi’.”

Biisin musiikkivideo julkaistaan heinäkuun 13. päivä.

Pohjoismaissa toimivana latinalaisena artistina Mayelalle on tärkeää jakaa sitä lämpöä, jota hänen kulttuurinsa musiikissa on.

”Minulle laulujeni tarinat ovat erittäin tärkeitä, ja ne muodostuvatkin niistä asioista, joita tunnen kirjoitushetkellä”, Mayela sanoo.

Mikä soi napeissa just nyt?

”Kuuntelin juuri brasilialaisen funkin soittolistaa. Mun mielestä tällä hetkellä yksi kiinnostava artisti on espanjalainen Nusar3000, koska hän on kokeilunhaluinen ja sekoittaa hyvin elektronisia ja latinorytmejä keskenään.”

Mist sä tuut?

”Tulen Etelä-Amerikasta, maasta Karibianmeren rannalta. Mun virallinen artistinimi on Mayela, vaikka se ei ole mun eka nimeni. Mun eka nimi on salaisuus. Teen musiikkia sekä näyttelijän ja mainosmallin hommia.”

Silloin tajusin, että haluan artistiksi.

”Muutin Espanjaan vuonna 2018 eron jälkeen, ja olin matkalla löytämässä itseäni uudestaan. Kirjoitin silloin paljon päiväkirjaa. Sitten aloin kirjoittaa lauluja. Tajusin, että osaan tehdä myös melodioita, ja että voisin kokeilla oman musiikin tekemistä. Viisi kuukautta sen jälkeen julkaisin ensimmäisen singleni Fácil.”

Musiikillinen esikuvasi?

”Se on vaikea kysymys, koska esikuvani ovat vaihtuneet vuosien aikana. Esikuvani on tällä hetkellä Prince. Vuosi sitten se olisi ollut Doja Cat. Tavallaan heillä on kuitenkin samanlainen taiteellisuus. He ovat hyviä esiintyjiä ja rohkeita sanoituksissaan, ja he ovat aina pysyneet aitona itsenään. Mä haluan olla yhtä ikoninen.”

Supervoimasi?

”Mä olen noita, mutta ei puhuta siitä tällä kertaa. Supervoimani on taitoni olla vuorovaikutuksessa yleisön kanssa live-esiintymisissä. Tykkään siitä, että ihmisistä tuntuu siltä kuin he tulisivat katsomaan kaverin keikkaa. Ja myös mun niukat asut.”

Jos nyt kuulisit musiikkiasi ensimmäistä kertaa, niin mihin siinä rakastuisit?

”Rakastuisin uuden ep:ni biiseihin, koska ne ovat yhdistelmä kaikkea sitä, mitä mä olen. Itsevarmuus sekä halu tanssia ja ilmaista itseäni ovat asioita musiikissani, jotka puhuttelevat ihmisiä. Voi myös sanoa, että mun uusi musiikki on silta mun oman ja suomalaisen kulttuurin välillä.”

Mayela?

”Mun musiikki on erityisesti tanssittavaa musiikkia, ja siinä on paljon naisellista energiaa. Kirjoitan rakkaudesta, seksistä, vapaudesta olla oma itsensä sekä henkilön sisäisestä voimasta. Artistina mulle on tärkeintä sananvapaus, aitouden säilyttäminen ja yhteys yleisöön.”

Lisää luettavaa