Wilcolta keikkataltiointeja Haiti-hyväntekeväisyyteen

25.01.2010

Vaihtoehtokantrin suurnimi Wilco tarjoaa kotisivuillaan keikkataltiointeja Haitin maanjäristyksen uhrien auttamiseksi.

Teksti: Oskari Onninen, kuva: Autumn De Wilde

Hyväntekeväisyysbiisejä verkossa julkaissut Wilco pyytää vastineeksi biisilatauksista vähintään 15 dollarin lahjoitusta joko Oxfamille tai Lääkärit vailla rajoja -järjestölle. Keikat saa kuitenkin koneelleen myös ilmaiseksi.

Jaossa olevat esitykset on taltioitu Brooklynissa viime heinäkuussa sekä Lontoossa marraskuussa, ja ne voi ladata täältä. Brooklynin-keikalla Wilcoa vahvistavat vierailevina esiintyjinä kanadalaislaulajatar Feist, pitkän linjan vaihtoehtorockbändi Yo La Tengo sekä brooklynilaisen Grizzly Bear -yhtyeen solisti Ed Droste.

Wilcon lisäksi moni muukin artisti on aktivoitunut auttaakseen Haitin maanjäristyksen uhreja. Radiohead järjesti eilen hyväntekeväisyyskonsertin Los Angelesissa, U2 ja Jay-Z kirjoittavat yhdessä kappaletta Haitin auttamiseksi ja brittiläinen mediapersoona Simon Cowell on puuhaamassa Coldplayn ja Robbie Williamsin tähdittämää hyväntekeväisyysversiota R.E.M:n Everybody Hurts -klassikosta.

Näiden lisäksi Blur– ja Gorillaz-yhtyeistä tuttu Damon Albarn myy Ebay-nettihuutokaupassa omaan käyttöön tekemäänsä kappaletta, ja Once-elokuvasta ja The Swell Season -pariskuntaduosta kuuluisuuteen noussut Glen Hansard huutokauppaa muusikkoystävänsä kanssa yksityiskonserttia eniten tarjoavalle.

Kaikkia hyväntekeväisyystempauksia tuntuu kuitenkin yhdistävän se, että loppujen lopuksi rahat nyhdetään kuulijan pussista, ja bändit tyytyvät keräämään julkisuuspisteitä.

Lisää luettavaa