Yle: Pyhimykselle merkittävä sanoittajapalkinto ensimmäisenä rap-artistina

Pyhimykselle tämän vuoden Juha Vainio -palkinto.

25.07.2019

Pyhimykselle, (oik. Mikko Kuoppala) on myönnetty tämän vuoden Juha Vainio -palkinto, joka jaetaan joka vuosi merkittävälle suomalaiselle sanoittajalle. Kuoppala on samalla ensimmäinen palkinnon saava rap-artisti. Vuosien varrella palkinnon ovat saaneet muiden muassa Juice Leskinen, Hector, Vexi Salmi, Ismo Alanko, Maija Vilkkumaa ja Paula Vesala. 6000 euron arvoinen palkintosumma luovutetaan hänelle tänään parhaillaan meneillään olevilla Kotkan Meripäivillä.

Palkinnon myöntämistä perusteltiin seuraavasti: ”Kuoppalan monitulkintainen lyriikka pistää kuulijan miettimään ja jättää kuulijalle ajattelun ja löytämisen vaivan sekä vapauden.”

Pyhimys sai tämän vuoden helmikuussa järjestetyssä Emma-gaalassa kuusi palkintoa, joihin sisältyi myös vuoden artistin palkinto. Viime vuonna artisti julkaisi toisen kokopitkänsä Tapa poika ja tänä vuonna Saimaa-yhtyeen kanssa yhteistyössä albumin Olisinpa täällä.

Juha Vainio Rahasto perustettiin 1990 ja ensimmäinen palkinto jaettiin seuraavana vuonna. Rahastosta ovat vastuussa Kotkan kaupunki sekä Suomen musiikintekijöiden yhdistys. Juha Vainion perikunnalla on myös oma edustus hallituksessa.

Asiasta uutisoi aiemmin mm. Yle.

Lisää luettavaa