Yle Teeman Pride-viikko alkaa huomenna – luvassa huippudokumentteja ja -leffoja Suomesta ja maailmalta

Yle Teemalla vietetään Prideä.

20.06.2024

Yle Teeman Pride-dokumenttien ja elokuvien sarja alkaa huomenna. Teeman pride-kesässä 2024 nähdään uutuuselokuvia ja uutuusdokumentteja ja vanhoja klassikoita.

Esimerkiksi tiistaina 25.6. nähdään Yle Teemalla Ilppo Pohjolan dokumenttielokuva Daddy and the Muscle Academy. Vuonna 1991 ilmestynyt dokkari on henkilökuva Tom of Finlandin luojan Touko Laaksosen elämästä ja urasta.

Torstaina 27.6. on luvassa puolestaan dokumentti Little Richard: I Am Everything. Ylen sivuilla kerrotaan dokumentista seuraavaa:

Lisa Cortesin ohjaama dokumentti kertoo räjähtävän energisestä ja värikkäästä afroamerikkalaisesta artistista, joka kipuili homoseksuaalisuutensa kanssa ja siirtyili rocktähdestä gospel-saarnamieheksi ja takaisin. Amerikkalainen Richard Wayne Penniman alias Little Richard (1932-2020) on ollut lukemattomien huipputähtien esikuva: Elvis piti häntä suurimpana, Jimi Hendrix halusi tehdä kitarallaan sen mitä Little Richard äänellään, David Bowie puolestaan halusi kuulostaa siltä, miltä Little Richard näytti. Dokumentissa ääneen pääsevät muun muassa Billy Porter, John Waters, Mick Jagger, Pat Boone ja Paul McCartney.”

Kaikki dokumentit löydät Ylen sivuilta täältä. Elokuvat ja dokumentit voi katsoa Yle Teemalta tai paria poikkeusta lukuun ottamatta Yle Areenan kautta.

Lisää luettavaa