Melua, törkyä, päihteitä, kaaosta – alan miehet vastaavat, miksi Eyehategodin keikalle kannattaa mennä

06.08.2013

Eyehategod konsertoi kahtena peräkkäisenä iltana Helsingissä. Neworleansilainen sludge-pioneeri soittaa Black Sabbathin ja Black Flagin pahoinpidellyiltä äpärälapsilta kuulostavia kappaleitaan keskiviikkona 7. elokuuta sekä torstaina 8. päivä.

Bändi löysi ensi kertaa Suomeen kesällä 2011 ja tuhosi infernaalisessa kuumuudessa kylpeneen YK-klubin. Viime kesänä Eyehategod palasi Suomeen, esiintyen Liedon Hammer Open Airissa. Tällä kertaa keikkapaikaksi molemmille illoille on valikoitunut Kuudes Linja.

Kysyimme muutamalta Eyehategod-faniksi tunnustautuvalta ja bändin nihilistisen rämesoundin innoittajakseen ilmoittavalta muusikolta mieleisintä kappaletta orkesterin katalogista ja miksi keikalle kannattaa mennä.

Jukka Mattila, Throat:
”Viimeistään Eyehategodin keikalla tajuat, miksi sinun ja kaikkien kavereidesi sludge-bändit ovat ihan paskoja. Homma kuuluu tehdä Eyehategodin lailla, mutta he ovat myös ainoita, jotka siihen pystyvät.”

”Blank olisi takuuvarma valinta suosikkibiisiksi, mutta heitetään vaihtelun vuoksi Jack Ass in the Will of God, jossa alle kolmeen minuuttiin tykitetään järjetön määrä kuningasriffejä ja väkivaltaa.”

Osku Kähkönen, Hebosagil:
”Vaikka Eyehategodin teemat eivät missään nimessä kovin pirteitä ole, pohjimmiltaan kyseessä on kuitenkin rokkibändi helvetinmoisella groovella, eikä mitään ankeaa löysäilyä.”

”Mieleen palaa erään keikan jatkojen hyytävä tunnelma. Hebosagilin Antilla oli Throatin Jukan mielestä ehdottoman väärä mielipide siitä, mikä on Eyehategodin paras levy. Tulenarka keskustelu saatiin onneksi purettua ja iltaa voitiin jatkaa. Bändiin suhtaudutaan siis tietyllä vakavuudella.”

Pyry Ojala, Chestburster:
”Dixie Whiskey oli ensimmäinen Eyehategod-biisi jonka kuulin, joten se on laskettava tärkeimmäksi. Ensireaktio oli, että eihän tällaista voi ollakaan. Klassinen blues, Black Sabbath, Black Flag, groove, feedback ja törkeä meininki samassa paketissa. Ruosteinen ja kusenpolttama, mutta silti lämmin soundi. Maailman paras bändi.”

Santtu Pohjalainen, Frogskin:
”Serving Time in the Middle of Nowhere kiteyttää hyvin mikä on homman nimi. Päihdehuuruinen, likainen ja väkivaltainen hardcore-blues. Täydellisyyttä.”

Tuomas Rossi, Fleshpress:
”Miksi keikalle kannattaa mennä? Ei välttämättä kannatakaan, ellet ole varautunut siihen, että ilta on täynnä kaaosta, hikeä ja meluisaa pahoinvointia. Eyehategod klubikeikalla on kovimpia juttuja mitä keikkarintamalla voi tapahtua.”

”Paha nostaa yhtä muiden yli, mutta Blank toimii aina. Parhaita levyn aloitusbiisejä, mitä olemassa on. Moniulotteinen ja synkeä kappale.”

Eyehategod (USA)
Ke 7.8.2013 Helsinki, Kuudes Linja
To 8.8.2013 Helsinki, Kuudes Linja

Lisää luettavaa