Amorphis tiedottaa uudesta levystä ja kiertueesta Nightwishin kanssa

04.03.2015

Kesän Tales from the Thousand Lakes -teemakeikkoihin valmistautuva Amorphis on työstänyt alkuvuodesta myös uusia kappaleita. Nyt asiat ovat edenneet siihen pisteeseen, että yhtye aloittaa kahdennentoista albuminsa esituotannon Helsingissä tuottaja Jens Bogrenin kanssa.

Bogren on aiemmin työskennellyt miksaajana, masteroijana tai tuottajana muun muassa Katatonian, Paradise Lostin, Amon Amarthin ja Dragonforcen levyillä. Amorphisin uusi albumi äänitetään huhtikuussa Tukholmassa Fascination Street -studiossa.

Levyn julkaisuajankohdaksi ilmoitetaan syyskuu, jolloin Amorphis myös aloittaa maailmankiertueensa. Yhtye saa rundinsa Euroopan-osuudelle lujaa vetoapua Nightwishista, jonka matkassa orkesteri kulkee loppuvuodesta Euroopassa.

Uudesta albumista kerrotaan vielä, että sen tekstit ovat tuttuun tapaan yhtyeen ”henkisen mentorin” Pekka Kainulaisen käsialaa.

”Ne ovat Kalevalan tapaan kuvauksia luonnonilmiöistä, vuodenaikojen kierrosta ja ihmismielestä. Uudelleen ja uudelleen toistuvat tilanteet, joissa toivo ja epätietoisuus vuorottelevat. Ihminen yrittää saada neuvoja itseään korkeammilta voimilta, tietäjiltä ja jumalilta. Runot eivät muodosta varsinaista tarinaa, mutta niitä yhdistää tietty, meidänkin ajassamme vallitseva teema. Elämme punaisen pilven alla, ja aika taas kerran puntaroi meitä”, Kainulainen kuvailee tiedotteessa.

Lisää luettavaa