Ehkä odottamattomin väite: saatanallisia säveliä rytmittänyt rumpalisuuruus on löytänyt Jeesuksen

09.12.2013

Mordib Angelin ex-rumpali Pete Sandoval on tullut uskoon, väitti David Vincent Invisible Orangesin haastattelussa.

Teksti: Saku Schildt, kuva: Wikimedia Commons

Tätä ei kukaan odottanut kuulevansa 1980–90-lukujen vaihteessa: death metalin ylijumalan Morbid Angelin kulta-aikojen väkeväotteinen rumpali Pete Sandoval on tullut uskoon. Näin kertoo yhtyeen huutaja-basisti David Vincent Invisible Orangesin haastattelussa.

Vuonna 2010 Morbid Angelin riveistä poistuneen Sandovalin paluusta on kuiskittu tasaisin väliajoin, mutta kun Vincentiltä kysyttiin asiasta suoraan, hän totesi, ettei Sandoval ole enää ”yhteensopiva” orkesterin kanssa.

”Hän on löytänyt Jeesuksen. Ymmärrät varmaan siitä, mistä yhteensopimattomuus johtuu”, Vincent sanoi.

Morbid Angel on hyödyntänyt biiseissään saatanallista, lovecraftiaanista ja kaikenlaista muutakin mörkökuvastoa ensilevystään alkaen. Bändin tunnetuimpiin biiseihin kuuluvat muun muassa God of Emptiness, Chapel of Ghouls, Immortal Rites ja Fall from Grace.

Ilmoitusta ei kannattane niellä täysin sellaisenaan. Sandoval on kritisoinut (muun maailman tavoin) kovalla kädellä Morbid Angelin tuoreinta Illud Divinum Insanus -albumia (2011), mikä on oletettavasti aiheuttanut kärhämää osapuolten välille. MetalSucksin toimittaja huomauttaa myös, että Sandoval teki viime vuonna Vincentin kanssa albumin Terrorizer-grindcorebändin riveissä, eikä tuokaan orkesteri varsinaisesti julista ilosanomaa. Mutta eiköhän Sandoval tätä komemntoi vielä itse aikanaan.

Lisää luettavaa