Ex-basisti Jason Newsted palaisi yhä Metallicaan, jos hänelle maksettaisiin ”tsiljoona” dollaria

28.12.2012

Oman Newsted-bändinsä johdolla parhaillaan paluuta musiikkirintamalle tekevä basisti lateli varsin ”vaatimattomia” ehtoja Metallica-comebackilleen ruotsalaisen metalliblogin haastattelussa.

Kuva: NewstedHeavyMetal.com

Menehtyneen Cliff Burtonin Metallicassa vuonna 1986 korvannut basisti Jason Newsted ehti soittaa bändin riveissä 15 vuotta. Newsted ajautui erimielisyyksiin laulaja James Hetfieldin ja rumpali Lars Ulrichin kanssa bändin tulevasta suunnasta vuosituhannen vaihteen jälkeen, joten hän jätti yhtyeen 2001. Miehen korvasi basson varressa sittemmin Robert Trujillo.

Newsted valmistelee parhaillaan omaa sukunimeään kantavan bändinsä debyyttialbumia. Sitä ennen Newsted-bändin persoonallisesti nimetty esikois-ep Metal julkaistaan tammikuussa. Tulevien julkaisujen tiimoilta basistia pääsi jututtamaan ruotsalainen heavy-musiikkiin erikoistunut musablogi Metal Shrine.

Haastattelussa Newstedilta kysyttiin jälleen kerran, olisiko hän jonain päivänä mahdollisesti halukas vielä palaamaan Metallicaan. Tällä kerralla mies antoi kysymykseen varsin seikkaperäisen vastauksen.

Ehkä, jos he lähestyisivät minua veljellisesti ja ammattimaisesti niin, että voisimme tavata yhdessä kasvotusten ja silmästä silmaan ilman managereita”, Newsted aloitti.

Huolimatta siitä, että Newsted haluaisi aloittaa Metallica-paluunsa toverillisesti ilman raha-asioista tarkkojen managerien ulkoista painetta, ilmaiseksi tai edes halvalla basistiherra ei vanhojen bändikavereidensa rinnalle enää liittyisi.

Jos tilanne olisi kuvailemani kaltainen ja tarjolla olevat rahasummat järjettömiä, niin harkitsisin sitä. Tarjouksen pitäisi olla vaikkapa 30 keikkaa noin 45 päivän aikana ja palkkio siitä noin ”tsiljoona” dollaria. Niin sen pitäisi mennä”, Newsted jatkoi.

Tsiljoonalla Newsted siis tarkoittaa aivan helvetillisen suurta rahasummaa.

Herra kuitenkin muistutti haastattelun lopussa vielä arvostavansa Metallican muita jäseniä ikuisesti ja että heidän väliset erimielisyytensä on haudattu jo kauan aikaa sitten.

Mikäli mieli tekee lukea lisää tietoa Newstedin uudesta bändistä, pääset seikkailemaan herran uusille nettisivuille tästä.

Lisää luettavaa