Florence + The Machinen kone sammutetaan vuodeksi – Welch itse vierailee Calvin Harrisin singlellä

29.08.2012

Uhkeaääninen laulajatar aikoo seuraavan vuoden vain levätä schlagereillaan.

Kuva: Island

Tämäpä harmillista, Florence Welch ei halua leikkiä meidän kanssa. NME luki Style-lehdestä uutisen, jonka mukaan Florence + The Machinen keulahahmo ei aio rientää oikopäätä studioon taikomaan Ceremonials-albumille pikkusisarusta. Päinvastoin, kuulemma levy-yhtiötä myöten on kelalta päästetty siimaa. Sapattivapaata saa pitää oman pään mukaan.

Welch pohtiikin, että voisi näin aluksi olla vaikka 12 kuukautta luomatta musiikkia. Se hänelle toki sallittakoon, kunhan tähti sitten muistaa, että viimevuotiselta levyltä on kohta julkaistu sinkkuina kaikki paitsi keskiympyrä. Suuri yleisö ei loputtomiin jaksa odottaa jotain ennen kuulematonta.

Fanien onneksi Welch osallistuu toisinaan muiden artistien luomistyöhön.

Maailmalla kiertelee toinen toistaan suositumpia tiskijukkia, jotka luovat uutta musiikkia housen, elektron, dancen ja popin satojentuhansien alalajien parissa. Yksi heistä on Calvin Harris, jonka albumi on tuloillaan tänä syksynä, lokakuun 29. päivä.

18 Months -albumilla vierailevien superjulkkisten seassa on myös on ystävämmme Florence Welch, kuten tästä Calvin Harrisin tweetistä voidaan päätellä:

Harrisin ja Welchin yhteistyökappale on nimeltään Sweet Nothing, joka julkaistaan oikeasti vasta lokakuun puolivälissä. Ikään kuin netissä mikään pysyisi salassa: Stereogum huomasi kärppänä, että RnBXclusive.com-sivusto oli äkännyt ottaa biisin nauhalle radiosta. Linkin takaa voi käydä kuuntelemassa kehnohkolla äänenlaadulla, mistä on kyse.

Welchin itsensä mukaan homman taustalla on vaihtokauppa. Hän halusi Calvin Harrisin miksaamaan musiikkia levyltään ja Harris puolestaan halusi Welchin laulavan omallaan.

Yhteistyökuvion ensimmäinen osa, Spectrum-kappaleen uudelleenmiksaus ilmestyikin jo keväällä. Se kuulostaa tältä:

Lisää luettavaa