Foo Fighters -dokkarisarjan traileri lupaa hyvää – Tästä voi tulla paljon bändijorinaa hienompaa

22.08.2014

Dave Grohlin haluaa tehdä sarjasta rakkauskirjeen amerikkalaiselle musiikille. Siirappiselta kuulostava ajatus, mutta konsepti on lupaava.

Teksti: Hanna Karpio

Foo Fightersin HBO:lle tekemän Sonic Highways -dokumentin ensimmäinen traileri on julkistettu. Yhtyeen samannimisen albumin tekemisestä kertovan sarjan on ohjannut yhtyeen nokkamies Dave Grohl, ja sen Yhdysvaltain-ensiesitys on 17. lokakuuta.

Sonic Highways on Foo Fightersin kahdeksas pitkäsoitto. Bändin edellinen albumi Wasting Light ilmestyi vuonna 2011, ja samaan aikaan julkistettiin yhtyeen historiaa kerrannut rock-dokumentti Back and Forth.

Grohl sai idean Sonic Highways -sarjaan vuonna 2013 ohjaamastaan Sound City -dokumentista. ”Sound Cityn jälkeen ymmärsin musiikin ja dokumentin yhdistämisen toimivan hyvin, koska tarinankerronta antaa musiikille syvyyttä ja siihen muodostuu vahvempi tunneside. Halusin tehdä saman uudelleen, mutta kertoa tarinan matkamaalla Yhdysvaltain halki pelkän studioon kävelemisen sijaan”, Grohl sanoi Hollywood Reporterille maaliskuussa.

Uuden albumin erikoisuutena on se, että kappaleet on nauhoitettu eri kaupungeissa: Austinissa, Chicagossa, Los Angelesissa, Nashvillessa, New Orleansissa, New Yorkissa, Seattlessa ja Washingtonissa. Kappaleilla vierailevat paikalliset legendat. Tulevan levyn vinyylipainos on tilattavissa Foo Fightersin nettisivuilta peräti yhdeksällä erilaisella kansitaidevaihtoehdolla.

Sonic Highways -albumi julkaistaan Suomessa 7. marraskuuta.

Lisää luettavaa