Helsinkiin tulossa sekä henkisesti että fyysisesti esteetön, syrjinnästä vapaa kulttuurikeskus – katso Laineen Kasperin kappale asian tiimoilta

Loukko tulee, jos ihmisillä on siihen uskoa. Ja sitähän on.

04.09.2017

Rumbaankin kirjoittava vapaa toimittaja Hanna Räty työstää Helsinkiin kulttuurikeskus Loukkoa.

”Sain idean esteettömään kulttuurikeskukseen pikkuveljeltäni Janilta, joka ei oletettavasti cp-vammansa vuoksi ole löytänyt työtä. Alle kolmekymppinen kouluttautunut ja aktiivinen, pääosin itsenäiseen elämään kykenevä ihminen halutaan siirtää eläkkeelle ja jättää näin työllistämispalveluiden ulkopuolelle. Eikä hän ole tilanteensa kanssa yksin”, Räty kertoo Loukosta ja jatkaa:

”Vamman lisäksi esimerkiksi sukupuoli, syntyperä, seksuaalisuus tai vain massasta poikkeava ulkonäkö voivat jättää meille monille muille itsestäänselvien mahdollisuuksien ulkopuolelle. Syrjintä ja sen pelko estävät monia osallistumasta esimerkiksi harrastustoimintaan ja erilaisiin kulttuuritapahtumiin. Marginaali- ja vähemmistöryhmiin kuuluvat työnnetään usein omiin porukoihinsa; vammaiset harrastakoot keskenään ja seksuaalivähemmistöt osallistukoot omaan järjestötoimintaansa. Me haluamme luoda tilan, jonne jokainen voi tulla – ei ”poikkeavuutensa” johdosta vaan siitä huolimatta.”

Loukkoon haetaan rahoja yhteisövarainkeruun avulla. Mikäli haluat mukaan rahoitukseen, löydät Loukon mesenaatti-sivut täältä.

Mikäli sunnitelmat toteutuvat, Loukon tiloissa tulee toimimaan esteetön huoneteatteri Heimo, alakulttuuripainotteinen keikkatila, galleria sekä säännöllistä klubi- ja työpajatoimintaa.

Alta löydät Laineen Kasperin ja Sakke Aallon tekemän kappaleen Loukon tukemiseksi.

Projektin Facebook-sivut löydät täältä.

Lisää luettavaa