Hittikaruselli 5/12: PMMP, Neljä ruusua, Kanye West, Timo Rautiainen…

06.06.2012

Kanye West: Way Too Cold

Kanye West palaa puhdasveriseen rap-meininkiin singlellä, joka enteilee kesällä julkaistavaa GOOD Music -kokoelmaa, jolle on koottu kaikki Westin samannimisen levy-yhtiön artistit sievään nippuun.

TF: Tykkään Kanyesta eniten, kun se tekee räppiä. Olen kyllä oppinut tykkäämään niistä muistakin puolista, vaikka välillä nieleskellen.

AV: Minä olen sitten ihan eri kastia, en innostu niistä puhtaista räppibiiseistä.

TF: On hyvä, että sillä on ne molemmat puolet. Se itsekin tuntuu käyvän koko ajan sisäistä taistelua, että kumpi niistä nousee pinnalle.

AV: Kanye on yksi mielenkiintoisimmista räppäreistä ylipäätään, kun se on niin monipuolinen verrattuna kollegoihinsa. Tämä oli tällainen biisi, että Kanye kehtaa vielä kävellä kortteleilla. Ettei kukaan tule vittuilemaan siitä, että on liian pehmo.

TF: Etenkin kun suhde Kim Kardashianin kanssa on juuri tullut julkisuuteen.

AV: Mitä? Onko? Missä olen oikein ollut?

TF: On kuule valokuvia jo netissä, jossa kävellään onnellisesti käsikkäin. Ja Kimin äitikin on jo kommentoinut, kuinka hyvää tämä tekeekään tyttäreni imagolle.

AV: On se ehkä Kimille hyvä, mutta onko se Kanyelle? Olen vähän pettynyt Kanyeen, jos se Kimin kanssa styylaa. Kyllä se nyt parempaakin olisi voinut saada. Olen pari kertaa katsonut sitä tv-ohjelmaa, ja se muija on ihan bimbo.

TF: Minäkin olisin ajatellut, että Kanye valitsee jonkun eurooppalaisen  huippumallin. Mutta seurusteluasia oli selvästi paljon tärkeämpi kuin uusi biisi?

AV: Kyllä se kiinnostaa paljon enemmän kuin toi biisi. Nyt vasta innostuin!

Timo Rautiainen ja Neljäs sektori: Vastavirtaan

Suomalaisen mollimetallin omatunto palaa kuvioihin uuden bändin kanssa ja Niskalaukauksen hengessä. Albumi on tiedossa syksyllä, mutta Rumban tiimi nieleskelee jo pelkän singlen kuultuaan.

TF: Minulla on ongelmia tällaisen musiikin kanssa. Se ei ole Timo Rautiaisen vika vaan minun. Tämän viitekehys on rock, mutta tämä ei ole rockia, vaan kitaroihin puettua iskelmää. Ja iskelmä on taas lähtökohtaisesti jotain, jota en pysty lähestymään.

AV: Minulle tuli myös sellainen resistanssi heti. Kynnet.

TF: Siihen riittää pelkästään tuo artikulaatio, miten lauletaan. Sellainen suoraselkäinen suomalainen mies. Jos joku soittaisi tämän minulle sokkona, veikkaisin että tämä on Yö. Mutta tällaiselle musiikille on kysyntää varmasti.

AV: Voin kuvitella, kuinka paljon Timon oma yleisö tästä tykkää. Eikä se ole ollenkaan väheksyttävää. Mutta minulle tämä on kategoria, jolle vain kurtistan kulmia.

TF: Kun niin suuri osa tällaisesta suositusta rockviihteestä suomessa on näin mollivoittoista ja synkkää, se pistää miettimään, onko ihmisten elämä oikeasti niin surullista. Vai saavatko he jotain voimaa tästä synkkyydestä ja ankeudesta? Koska minä en saa.

AV: Ehkä jos jollakin kuulijalla menee yhtä paskasti itsellä, se saa tuosta voimaa. Voimaa mennä vastatuuleen.

AV: Tekisi kunnolla sen mitä tekee, oli se sitten vihaista tai surullista. Minä tykkään musiikista, josta välittyy jotain tunnetiloja. Tämä oli sellaista jurotusta, missä ei ollut mitään kunnollista tunnetilaa.

Best Coast: The Only Place

Los Angelesin lahja hyvän tuulen indiepopille, Bethany Costino tarjoaa viimein jatkoa  parin vuoden takaiselle, yllätyshitiksi muodostuneelle debyytilleen. The Only Place -albumi ilmestyy 15. toukokuuta, ja sen nimikappale sai tällaisen vastaanoton.

AV: Jotenkin heti pidän tästä. Tarpeeksi yksinkertaista, muttei tylsää. ”We always have fun”. Naiivia lyriikkaa, mutta se tekee iloiseksi.

TF: Tykkään Bethanyn lauluäänestä ja yliamerikkalaisesta ääntämyksestä. Tämä on kauhean vanhanaikaista ja perinnetietoista poppia. Vaikka Best Coast on lähtökohtaisesti indie-nimi, niin tämähän on musaa josta minun äitinikin todennäköisesti pitäisi.

AV: Mitään modernia tässä ei ole, mutta kivaa. Kesätuuli puhaltaa, aurinko paistaa ja kävelet rannalla. Kuuntelisin kesällä kun olen lähdössä jonnekin. Musaan ei tarvitse edes keskittyä, kun tämä soi taustalla niin kaikille tulee kiva mieli. Ei murehdita.

TF: Tässä on vähän vanhan Fleetwood Macin henkeä laulussa, kauniit lauluharmoniat. Ja päälle surffirytmiä. Best Coast on just nyt siinä kynnyksellä että siitä voisi tulla mega-iso nimi. Nyt niiltä voisi tulla se loppuun hiottu albumihelmi.

AV: Sen heille soisikin. Tämä on kevyttä ja vaivatonta.

TF: ”Tosi musadiggarit” usein väheksyvät tällaista musiikkia liian helpoksi. Se ei kyllä pidä paikkaansa, tätä on vaikeampaa tehdä kuin progea. Kolmeminuuttiset pop-sävellykset, vaikein laji maailmassa.

AV: Tästä ei varmaan tule minun lempibändiä tai -biisiä koskaan, mutta ei tarvitsekaan tulla.

TF: Minä ainakin tykkään kertakäyttöisestä pop-musasta. Juuri nyt parasta, mutta vuoden päästä saattaa havahtua muistamaan, että tällainenkin bändi oli.

Lisää luettavaa