Kansainvälinen tutkimus: tätä suomalayhtyettä kuuntelevat ja videopelejä pelaavat ovat introverttejä ja ujoja ja muutenkin sosiaalisia hylkiöitä

Tutimusta pukannut taas.

21.03.2018

Vuonna 2015 Cambridgen yliopiston Psychometrics Center teki Facebookin tietojen pohjalta tutkimuksen, jonka avulla se analysoi sosiaalisen median käyttäjiä. Kyseinen tutkimus toimi esikuvana Cambridge Analytican keräämille tiedoille, joita käytettiin esimerkiksi kohuttuun Facebook-vaikuttamiseen Yhdysvaltojen presidentinvaaleissa.

Yli 70 000 ihmistä teki myPersonality-testin Facebookissa. Tuon testin ja Facebookissa tykättyjen sivujen perusteilla Psychometrics Center teki sitten omat johtopäätöksensä ihmisten persoonallisuuksista.

Tutkimuksen mukaan esimerkiksi Fight Club -leffasta pitävät olivat avoimempia kokeilemaan uusia asioita kuin ihmiset, jotka pitivät Americal Idol -ohjelmasta. Tutkimuksen mukaan esimerkiksi The Smithsin ja Placebon fanit olivat noin niin kuin ylipäänsä neuroottisimpia ihmisiä kaikista vastanneista. Tutkimus kertoi, että ihmiset, jotka pitävät esimerkiksi urheilusta ja vastaavista ajanvietteistä (olivat ne sitten television kautta tai oikeassa elämässä) olivat vähiten neuroottisia.

Suomalaisittain mielenkiintoisin tieto oli se, että Nightwishin kuuntelijat ja videopelien pelaajat olivat tutkimustulosten mukaan kaikkien enten sisäänpäin kääntyneimpiä ja ujoimpia yksilöitä. Suomi mainittu!

Lisää infoa tutkimustuloksesta löydät täältä.

Lisää luettavaa