Morrisseyn entinen turvamies syyttää laulajaa vakavasta rikoksesta, Morrissey kiistää syytteet jyrkästi

31.07.2014

Morrisseyn entinen turvamies väittää artistin yllyttäneen häntä ”hankkiutumaan eroon” brittiartistia kritisoineesta fanisivuston ylläpitäjästä.

Teksti: Jari Setälä, kuva: Charlie Llewellin / Wikimedia Commons

Morrisseyn tiedetään avoimesti inhoavan erästä hänen kunniakseen perustettua fanisivustoa nimeltä Morrissey-Solo ja etenkin sen ylläpitäjää David Tsengiä, sillä sivustolla on tiettävästi joskus julkaistu myös sellaisia kriittisiä uutisia ja huhuja, jotka ovat saaneet brittilaulajan näyttäytymään vähemmän suotuisassa valossa.

Morrissey on vuosien varrella uhannut haastaa sivuston monta kertaa oikeuteen, mutta TMZ-sivuston mukaan eräs laulajan entinen turvamies väittää nyt, että Morrissey olisi ollut valmis menemään huomattavasti oikeustoimia pidemmälle lopettaakseen Morrissey-Solon toiminnan.

TMZ:n mukaan Bradley Steyn -niminen turvamies on nimittäin haastanut Morrisseyn oikeuteen, sillä Steynin mukaan Morrissey ja hänen kiertuemanagerinsa olisivat pyytäneet Steyniä ”satuttamaan” Morrissey-Solon ylläpitäjää David Tsengiä. Turvamies myös väittää kiertuemanagerin toimittaneen hänelle Tsengin kotiosoitteen ja kysyneen samalla, että pystyisikö Steyn ”hankkiutumaan eroon Tsengistä”. Kun Steyn oli kieltäytynyt osallistumasta suunnitelmaan, väittää hän tulleensa irtisanotuksi heti seuraavana päivänä.

Morrissey on kommentoinut Steynin nostamaa oikeuskannetta toisella fanisivustolla, True to Youlla, jota laulaja käyttää yleisesti tiedotuskanavanaan. Sivustolla julkaisemassaan lausunnossa Morrissey kutsuu Steynin syytöksiä ”ärsyttäviksi, harmillisiksi valheiksi” sekä kertoo, ettei hän ole itse ollut koskaan henkilökohtaisesti missään tekemisissä Steynin kanssa.

”Ajatus siitä, että pyytäisin minulle täysin tuntematonta ihmistä hyökkäämään fyysisesti David Tsengin kimppuun, ei voi kuulostaa uskottavalta kenenkään täysijärkisen ihmisen mielestä. Niin ärsyttävä kuin David Tseng osaakin olla, ei hän kuitenkaan ole sellainen henkilö, jonka toimintaa jaksaisin ryhtyä tosissani murehtimaan. Valitettava totuus tämän syytöksen takana on se, että Bradley Steyn pyrkii vain nyhtämään rahaa kiertueorganisaatioltani, missä hän on myös epäonnistunut”, Morrissey kirjoittaa lausunnossaan.

Morrisseyn mukaan hän on ilmoittanut Steynin syytöksistä Los Angelesin poliisille mahdollisen kunnianloukkausrikoksen vuoksi. Morrisseyn koko lausunto on luettavissa täällä.

Lisää luettavaa