Muistatko tätä jättihittiä vuodelta 1985? Todellinen klassikkoelokuvien klassikkoelokuva nosti sen listakärkeen

The Power of Love nousi listaykköseksi 31 vuotta sitten.

25.08.2016

Huey Lewis & The Newsin The Power of Love -hitti ilmestyi vuonna 1985. Kappale julkaistiin singlenä toukokuun 30. päivä. USA:n Billaboardin listalla se oli ns. grower, ja se nousikin listaykköseksi vasta elokuun 24. päivä 31 vuotta sitten.

Suurin syy kappaleen nousulle listaykköseksi oli ensimmäinen Paluu tulevaisuuteen -elokuva. Michael J. Foxin tähdittämä scifi-leffa oli jättihitti kaikkialla maapalolla, eikä USA suinkaan ollut poikkeus. Elokuva ilmestyi vuonna 1985 heinäkuun 3. päivä. The Power of Love soi taustalla ikonisessa kohtauksessa, jossa Marty McFly tajuaa olevansa myöhässä koulusta, ja skeittaa läpi kaupungin. The Power of Love nousi listayköseksi elokuvan saattelemana, ja siitä on tullut eräs ikonisimpia 1980-luvun kappaleita.

Vaikka biisi soi myös Suomessa tuolloin todella ahkerasti radiossa, kotimaiseen listamenestykseen tehosoitto ei auttanut: kappale nousi Suomen singlelistalla ainoastaan sijalle 23.

Hyppää ajassa taaksepäin 31 vuotta ja kuuntele kappale alta. Videon alta näet sitten ikonisen kohtauksen kokonaisuudessaan.

Lisää luettavaa