Näinkin syntyy tyylikästä jälkeä – The Chant luotti DIY:n voimaan ja teki videonsa treenikämpällä

10.06.2014

Tunnelmarockia jo 1990-luvun loppumetreiltä saakka esittänyt The Chant julkaisi neljännen albuminsa 6. kesäkuuta.

Teksti: Saku Schildt

The Chant laittoi uudella albumillaan jälleen uuden vaihteen silmään. Kaksi vuotta sitten julkaistun A Healing Placen akustisvoittoinen äänimaailma on jälleen sähköistynyt, ja musiikki hakee painostavan tunnelmansa odotettua säröisemmällä poljennolla.

Albumin vanavedessä julkaistaan myös uusi musiikkivideo, joka saa nyt ensi-iltansa Rumban verkkosivuilla. Kitaristi Jussi Hämäläisen mukaan video on toteutettu ilahduttavasti tee-se-itse-meiningillä.

”Kyseessä oli ystävämme, ohjaajana toimineen Samppa Fjäderin ensimmäinen varsinainen musiikkivideo. Se kuvattiin parhaassa mahdollisessa ympäristössä eli yhtyettä jo 15 vuotta palvelleella treenikämpällä. Ideoita oli paljon, ja pikkuhiljaa kuvausten jatkuessa visio videon lopullisesta muodosta kirkastui”, Hämäläinen kertoo ja jatkaa:

”Minotaur on kappaleena erittäin tunnelmallinen, miltei unenomainen, ja mielestämme video heijastaa tätä tunnelmaa täydellisesti sekä rytmillisesti että visuaalisesti.”

Katso pätkä alta. Keikalla Chantin voi nähdä 11.6. Kuopion Henry’s Pubissa, 14.6. Porin Montussa ja 5.7. Helsingin On the Rocksissa.

Lisää luettavaa