Neil Youngin ja Crazy Horsen edellinen levy oli pettymys, mitä voi odottaa seuraavalta?

13.09.2012

Neil Young & Crazy Horsen uusi tuleminen ei saanutkaan fanien pettymykseksi maailmaa kaatumaan. Uusi studioalbumi ilmestyy jo lokakuun lopussa, ja yhtye on esittänyt paljon levyn biisejä keikoilla. Millaista matskua livevetojen perusteella voi odottaa?

Teksti: Tuukka Hämäläinen, kuva: Andrea Barmanti

30. lokakuuta julkaistava Psychedelic Pill  seuraa kesäkuussa julkaisua Americanaa, mutta toisin kuin kansanlauluista ja klassikoista koostunut edeltäjänsä, tuleva albumi tarjoaa täysin uutta musiikkia. Ennakkovaikutelmaltaan albumi miellyttänee niitäkin, joita edellinen julkaisu jäi harmittamaan. Koska yhtye on ehtinyt esittää kappaleista valtaosaa jo livenä, kokosimme YouTubesta näiden biisien keikkaversioita nähdäksemme, millaista settiä sedät seuraavaksi tarjoavat.

27-minuuttista avauskappaletta Driftin’ Back ei ole ilmeisesti vielä julkaistu missään muodossa, mutta riittää pituutta muillakin raidoilla. Nimikkobiisi Psychedelic Pill on siitä lyhyemmästä päästä. Tällä vähän tuhnuisemmalla videolla vedetään myös Buffalo Springfield -klassikko Mr Soul.

Pitkien balladien ystäville Psychedelic Pill on tutustumisen arvoinen. Albumilla on kaksi reilun vartin mittaista raitaa, Ramada Inn ja Walk Like a Giant, jotka molemmat on esitetty kesän aikana Red Rocksin amfiteatterissa, joskin eri keikoilla.

Levyn alkupuoliskon päättävä Born in Ontario ainakin vaikuttaa hyvin perinnetietoiselta kotiseuturomantiikalta. Mitään valtavan uutta levyn kappaleet eivät livenä tarjoa, mutta joskus kannattaa turvautua vanhaan ja hallittuun.

Ja tässä vielä Twisted Road, joka vaikuttaisi kertovan ensimmäisestä kerrasta kun Young kuuli Bob Dylan -klassikon Like a Rolling Stone. Mikäpäs siinä, on sitä huonommistakin aiheista biisejä väännetty.

Psychedelic Pillin koko kappalelista:

Driftin’ Back (27:36)
Psychedelic Pill (3:26)
Ramada Inn (16:49)
Born In Ontario (3:49)
Twisted Road (3:28)
She’s Always Dancing (8:33)
For The Love Of Man (4:13)
Walk Like A Giant (16:27)
Psychedelic Pill (Alternate Mix)

Lisää luettavaa