Pink Floydin tulevasta levystä paljastui lisätietoja – Mitä voi odottaa yhtyeen ensimmäiseltä levyltä 20 vuoteen?

28.07.2014

The Sun -lehden siteeraaman lähteen mukaan Floydin lokakuussa ilmestyvä uusi levy on lähempänä instrumentaalista avaruusprogea kuin suoraviivaista rockia.

Teksti: Jari Setälä

Pink Floydin laulaja-kitaristi David Gilmourin vaimo paljasti heinäkuun alussa yllättävän uutisen, että yhtye aikoo julkaista lokakuussa uuden studioalbumin The Endless River. Levy tulee olemaan legendaarisen brittiyhtyeen ensimmäinen sitten vuoden 1994 The Division Bellin.

Gigwise-sivuston mukaan tulevasta The Endless River -levystä on nyt paljastunut uusia lisätietoja, kun bändiä lähellä oleva nimetön lähde kertoi The Sun -lehdelle hieman yksityiskohtia siitä, millaisia kappaleita tuo albumi sisältää.

”Levy ei välttämättä tule olemaan sellainen, mitä fanit kenties odottavat. Monet biiseistä, joita Gilmour on työstänyt (rumpali) Nick Masonin kanssa, ovat ennemminkin pitkiä instrumentaalikappaleita kuin suoraviivaista rockia. Levy tulee olemaan kaunis, muttei kuitenkaan mikään Another Brick in the Wall tai Wish You Were Here. Levyllä on hyvin paljon avaruuden tuntua”, lähde kertoi The Sunille.

The Endless Riverin musiikki pohjautuu edesmenneen Floyd-kosketinsoittaja Richard Wrightin kanssa vuonna 1994 The Division Bellin äänitysten yhteydessä sävellettyihin kappaleisiin.

”Levyllä on paljon Wrightin soittamia koskettimia, joten sen vuoksi muu yhtye kutsuukin levyä Richardin joutsenlauluksi. Gilmour laulaa levyllä pääsolistina yhdessä kappaleessa, joka tulee olemaan Pink Floydin viimeinen ’varsinainen’ biisi. Tämä biisi tulee olemaan eeppinen ja sopiva päätös yhtyeen uralle”, lähde sanoi.

Pink Floydin taustalaulajana 1980–90-luvuilla toimineen Durga McBroom-Hudsonin mukaan The Endless River oli alun perin tarkoitettu The Big Spliff -sivuprojektin nimellä julkaistavaksi. Levyn biisit alkoivat kuitenkin myöhemmin muuttaa hieman muotoaan, mikä sai Gilmourin ja Masonin julkaisemaan levyn sittenkin Pink Floyd -albumina Richard Wrightin kuoleman jälkeen.

”David ja Nick ovat lisänneet biiseihin hyvin paljon kaikenlaista alkuperäisen The Big Spliff -suunnitelman jälkeen. Levyn oli alun perin tarkoitus olla kokonaan instrumentaalinen, mutta viime joulukuussa ryhdyimme äänittämään lauluosuuksia osalle albumin biiseistä”, McBroom-Hudson on kertonut.

The Sun -lehden siteeraaman nimettömän lähteen mukaan Floyd-fanien ei kuitenkaan kannata herätellä toiveita mahdollisesta kiertueesta uuden levyn tiimoilta.

”Kiertue tulisi varmaankin olemaan kaikkien aikojen tuottoisin, jos yhtye palaisi yhteen Roger Watersin kanssa. Mutta Gilmour ei halua sitä. Tämä albumi tulee todella olemaan Pink Floydin tarinan päätös – lopullisesti”, lähde paljasti.

The Endless River -levylle ei ole vielä ilmoitettu tarkempaa julkaisupäivää.

Lisää luettavaa