Queens of the Stone Age, Lorde, Pharrell – Katso Coachellan kovimpia keikkoja viikonlopulta

14.04.2014

Tarkasta harmaan maanantain piristykseksi aurinkoisen Kalifornian aavikkofestarin parhaimmistoa.

Teksti: Anna-Maija Lippu, kuva: Aleksi Kinnunen (Coachella 2010)

Coachella-festivaali käynnistyi viikonloppuna huikein esiintyjin. Tarjonta venyi Queens of the Stone Agen vaihtoehtorockista Nasin ysäri-hiphopiin. Listasimme alle Kalifornian aavikolla nähdyistä kiinnostavimmat.

Queens of the Stone Age

QOTSA palasi Indion aavikolle ensimmäistä kertaa yli kymmeneen vuoteen. Yhdellä 2000-luvun tarttuvimmista kitarariffeistä silattu No One Knows on ennalta-arvattava mutta osuva aloitus. Keikka äityy rajummaksi loppua kohden, ja viimeisenä soitettuun A Song for the Deadiin mennessä jo hengästyttää. Katso myös yhtyeen coolin eleetön lavalta poistuminen 53:00 kohdalla.

Lorde

17-vuotiaalle Lordelle Coachella oli ensimmäinen iso festarikeikka Yhdysvalloissa. Ja tyttö veti sen viileän tyylikkäästi. Royals on jo puuduttavan loppuunkulutettu, mutta Pure Heroine -albumin muistakin biiseistä kuulee, että Lorde tarjoaa nykyhetken tuoreinta modernia poppia. Katso vähintään päätösbiisit Team ja A World Alone 34:00 lähtien.

Pharrell

Pharrellin keikalla oli dramaattisimmat huippunsa ja aallonpohjansa. Bileet ovat parhaimmillaan Nellyn astuessa lavalle vetämään Hot in Herren 13:10 kohdalla, jota seuraa Busta Rhymesin ja Puff Daddyn vierailut. Bustan gorillamainen olemus ja energia jättävät pääesiintyjän ja kankean Puff Daddyn kirkaasti varjoonsa. Toisen videon kohokohdat ovat klassikko Drop It Like It’s Hot Snoop Doggin kanssa ja Gwen Stefanin Hollaback Girl, joka sekin ilmestyi liki vuosikymmen sitten. Oih. Kiva nähdä Stefania esittämässä soolomateriaaliaan pitkästä aikaa.

Meno kärsii miehen äänen käheytyessä, sillä alueella leijunut hiekkapöly kulkeutui hänen kurkkuunsa. Jatkuva veden lipittäminenkään ei auta, ja loppuhuipennuksiksi tarkoiteut Get Lucky ja Happy jäävät harmillisen vaisuiksi. Pharrell ansaitsee joka tapauksessa kunniamaininnan, sillä hän vetää keikan loppuun asti vaikka ääntä ei enää lähde ja kiittelee armollista yleisöä auliisti kumarrellen. Lopuksi lavalle tanssimaan kipuaa fanien lisäksi muun muassa Lorde ja vihreätukkainen Katy Perry, mikä on kohtalainen tilanteen pelastusyritys. Mutta mitä keikka olisikaan ollut ilman noita tähtivierailijoita? Onneksi emme saa koskaan tietää.


P Coachella 1 by YardieGoals


P Coachella 2 by YardieGoals

Nas

40-vuotias Nas osoittaa olevansa yhä kovassa vedossa. Nostalgioi juuri 20 vuotta täyttävän Illmatic-albumin timanttien kuten N.Y. State of Mindin ja It Ain’t Hard to Tellin parissa. Kymmenen minuutin paikkeilla kehiin ilmestyy toinen rap-veteraani, itse Jay-Z!


Nas Coachella 14 by YardieGoals

Solangen tanssibileet

Solange toi suloisen retro-r&b -antinsa Coachellaan ja esitti luonnollisesti Losing You -hittinsä viimeisenä. Nuoren naisen energia riittäisi täyttämään lavan omillaankin, mutta tunnelma nousee potenssiin viisi isosisko Beyoncén tullessa hänen seurakseen vetämään hilpeän tanssikoreografian. Katso alta ja koeta olla edes hymähtämättä.

Lisää luettavaa