Suoratoistosota kiihtyy: Apple uhkasi Tidalia 20 miljoonan dollarin lakisyytteellä

Apple ei pidä Tidalista.

31.08.2015

New Orleansissa järjestettiin viime viikonloppuna Lil Waynen järjestämä Lil Weezyana -festivaali. Festareiden keikkoja striimattiin suoraan Jay Z:n pyörittämän Tidal-suoratoistopalvelun sivuille – Lil Wayne on Tidalin osaomistaja, joten yhteisyökuvio on siksi luonnollinen.

Ihan kaikkea ei kuitenkaan tietokoneen ääressä esiintymisiä katsoville näytetty. Lil Waynen keikan aikana lavalle nousi Drake, ja lähetys katkaistiin siksi aikaa, kun Drake lavalla mukana oli.

Syynä tähän oli se, että Drakella on voimassa oleva yhteistyösopimus Applen kanssa. New York Postin mukaan Apple oli uhannut Tidalia 20 miljoonan dollarin korvausvaatimussyytteillä, mikäli Tidal esittää pihaustakaan Draken esityksestä omilla sivuillaan.

Draken manageri Chris Brown selitteli erikoisin sanankääntein, miten Applella ei muka ollut mitään tekemistä asian kanssa. Brownin mukaan ainoastaan Draken levy-yhtiö Cash Money ja sen levyjä jakeleva Universal voisivat estää Draken esiintymisen Tidalissa, mutta kyseessä oli kuitenkin Brownin mukaan vain heidän itse päättämänsä ”bisnesliike”, sillä heillä ei ollut tietoa, milla tavalla esitys olisi kuvattu ja esitetty, ja Drake on kuulemma tarkka siitä, millaisena hänet medioissa nähdään, onko tukka hyvin, näkyykö kello ja niin edespäin.

Selitys haiskahtaa kuitenkin enemmän kuin eiliset sukat, sillä Tidal kommentoi Applea kovin sanankääntein virallisella Twitter-tilillään.

Sellaista se megakorporaatioiden kisailu joskus on.

Lisää luettavaa