Tähdet tarttuvat kilvan ämpärihaasteeseen – Näin kastautuivat Katy Perry, Lady Gaga ja kumppanit

21.08.2014

Juuri tällä hetkellä musiikkiblogit ovat pullollaan Ice Bucket Challengea.

Teksti: Hanna Karpio, kuva: Wikimedia Commons

Sosiaalisessa mediassa ei ole viime päivinä voinut välttyä törmäämästä hashtagiin #ALSIceBucketChallenge. Kyse on hyväntekeväisyystempauksesta, jossa suorittajan päälle kaadetaan ämpärillinen jäitä ja haastetaan kolme muuta samaan.

Tempaus sai alkunsa amerikkalaisurheilija Peter Fratesin saamasta ALS-diagnoosista. ALS on parantumaton, muutamassa vuodessa kuolemaan johtava lihasrappeumasairaus. Haasteen tarkoituksena on kerätä varoja ALS-järjestölle sairauden tutkimukseen.

Nuorten Idols-laulajien pahin painajainen Simon Cowell otti haasteen vastaan ja esiintyi videollaan epäilyttävän hilpeänä:

Pop-diiva Lady Gagan ilme sen sijaan ei värähtänytkään jääpalojen pudotessa niskaan:

Julkaisu käyttäjältä Lady Gaga.

Täyteen tyyneyteen ylsi myös Katy Perry, joka haastoi tempaukseen itsensä Madonnan:

EDM-tähdetkin ovat innostuneet toimimaan hyvän asian puolesta. Tähän mennessä haasteen ovat ottaneet vastaan ainakin Tiesto, Martin Garrix, Steve Aoki ja Nicky Romero, joka suoritti tehtävän näyttävästi valtavan yleisön edessä Ibizalla:

Julkaisu käyttäjältä Nicky Romero.

Martin Garrix kaivautui jostain syystä ennen haasteen suorittamista hiekkaan:

Julkaisu käyttäjältä Martin Garrix.

Romero välitti haasteen eteenpäin Afrojackille, joka jääpaloilla kastautumisen lisäksi hyppäsi uima-altaaseen ja lahjoitti hyväntekeväisyysjärjestölle 10 000 dollaria.

Julkaisu käyttäjältä Afrojack.

Suomalaisista haasteeseen on tarttunut tähän mennessä ainakin Jasper Pääkkönen:

Ja niin edespäin. Kaiken tämän tohinan keskellä täytyy nostaa esille myös Charlie Sheenin hivenen erilainen tulkinta aiheesta:

Lisää luettavaa