Uusi Tool-albumi edistyy jo mukavaa vauhtia, väittää bändin laulaja Maynard James Keenan

Uusi Tool-levy, hitaasti kypsyvä merkkiteos vai ikuisuusprojektiksi jämähtänyt menetetty tapaus? Maynard James Keenan rohkaisee Instagram-päivityksessään faneja uskomaan yhä mieluummin ensin mainittuun.

01.03.2015

Kun kyseessä on Tool, jonka viimeisimmästä levystä (10,000 Days) tulee tänä vuonna tunnetusti kuluneeksi jo yhdeksän vuotta, on tässä vaiheessa melkoisen vaikeaa suhtautua enää kovinkaan optimistisesti yhtyeen vakuutteluihin siitä, että bändin seuraava albumi todella olisi ilmestymässä lähitulevaisuudessa.

Jonkinlaista yritystä ja edistystä kuitenkin on selkeästi ilmassa, sillä Tool-laulaja Maynard James Keenan on nyt julkaissut
Instagramissa tilannepäivityksen Toolin levytyskuvioista. Ilmeisesti Toolin treenikämpältä lisätyn päivityksen kuvatekstissä Keenan kertoo albumin valmistuvan ”hitaasti mutta varmasti” ja käyvänsä säännöllisesti Los Angelesissa seuraamassa, miten sävellysprosessi edistyy siellä muiden bändiläisten käsissä.

Toolilla on ollut tapana säveltää albuminsa siten, että Keenan ryhtyy luomaan kappaleiden lauluosuuksia ja sanoituksia vasta, kun muu yhtye on saanut valmiiksi kaikki soitinosuudet.

”Mitään ei ole vielä äänitetty, mutta muun bändin mukaan biisit saavuttavat parhaillaan muotoaan varsin sujuvasti, jotta pääsen säveltämään niihin melodioita ja muuta sisältöä ’pian’. Olen yhtä malttamaton kuin kaikki muutkin saamaan tämän levyn valmiiksi. Mutta kuten historia osoittaa, näitä herroja ei voi hoputtaa”, Keenan kirjoittaa.

Minkäänlaisesta julkaisuaikataulusta tai -tavoitteesta Keenan ei alla näkyvässä päivityksessään tietenkään mainitse, joten omaa kalenteria ei kannata kaivaa vieläkään esiin. Seuraavaa tilannepäivitystä odotellessa voi tutustua vaikkapa Tool-rumpali Danny Careyn ja Mastodon-laulaja Brent Hindsin uuden The Legend of the Seagullmen -bändin tuotoksiin.

Lisää luettavaa