Arviossa Arttu Wiskarin Sirpaleet – ”Sirpa-single pitäisi valella bensiinillä ja polttaa julkisesti Senaatintorilla varoitukseksi”

23.10.2014

Jami Järvinen ei arvostanut Artu Wiskarin tuoretta Gösta Sundqvist -pastissia/tribuuttia.

Miten Arttu vastaa imitointisyytteisiin? Lue tämä Rumbasta 9/14 (ilm. 31.10.), jossa Wiskari saa puheenvuoron!

Arttu Wiskari: Sirpaleet
Warner
1stars

sirpaleetArttu Wiskarin uutuuslevy koostuu kymmenestä biisistä ja Remu Aaltosen juonnosta. Idea viimeksi mainittuun lienee peräisin Leevi and the Leavingsin Suuteleminen kielletty -albumilta, jossa samanlaisen esittelyn teki Jörn Donner.

On yksi asia tehdä pieni kunnianosoitus Leevi and the Leavingsille – PMMP osasi sen – mutta Wiskari on nyt ylittänyt kaikki kohtuuden rajat. Eniten pyörimistä Gösta Sundqvistin haudassa aiheuttaa radiosoittoa kerännyt singlelohkaisu, Sirpa. Se ei ole tribuutti, se ei ole edes pastissi, vaan historian hävyttömin plagiaatti. Se pitäisi valella bensiinillä ja polttaa julkisesti Senaatintorilla varoitukseksi ja opetukseksi.

Lähes kaikki levyn kappaleet on tehnyt Janne Rintala, jonka erikoisosaamiseen ontuvan Gösta-imitoinnin lisäksi kuuluu vaivaannuttavan pakotettu loppusointu. Tuloksena on tahtiin runnottua ajatuksetonta kerrontaa. Yleisön korvia piinataan wiskariaanisen ”pidettiin” – ”ootettiin” -riimittelyn lisäksi nyt ”Gorbatsovi” – ”ovi” – ”Bon Jovi” -lyriikalla.

Jami Järvinen

Lisää luettavaa