Rumba 7/12: Kauko Röyhkä & Nartun paluu, Britney-tuottaja arvioi suomipoppia, skeittipunk tänään…

Huomenna se tulee taas, uusi Rumba-musiikkilehti siis. Ja se tarjoaa tällaista.

KAUKO RÖYHKÄN pitkä ja vaiherikas ura koki yhden huippunsa NARTTU-yhtyeen keulilla 1980-luvulla. Vaikutusvaltaisia levyjä tehtaillut orkesteri on nyt nostettu haudasta konserttilavoille. Miksi ja miten pitkäksi aikaa? Onko tämä jotain rahat pois ja juokse -settiä, vai haluavatko vanhat parrat nostalgisoida kadotettua nuoruuttaan? Vaikka Röyhkä inhoaa koko nostalgia-sanaa? Jean Ramsayn kansijuttu nostaa esille tällaisiakin asioita.

• Muun muassa Britney Spearsin ja Peter Gabrielin kanssa työskennellyt jenkkituottaja ERIC GAST sai kuunneltavakseen PMMP:n, Graciaksen, Zebra & Snaken, Ronyan ja Tuulin kaltaisia uusia suomalaisia biisejä. Pääsikö kaverilta huutonauru, vai kolahtiko eksoottisen maan tarjonta kovaa?

SKEITTIPUNK oli aikanaan kova sana, kunnes koko genre häipyi näkymättömiin. Vaan nyt näyttää paremmalta: alan pioneerit julkaisevat uutta tuotantoa ja esimerkiksi Pennywise on paremmassa kunnossa kuin suunnilleen ikinä. Miten genren elinkaari on mennyt, ja mitä järkeä koko kohkauksessa on? Jose Riikonen kertoo.

ROBERTO RODRIGUEZ on siitä erikoinen näky Nousussa-palstalla, että herra on ollut kuvioissa jo vuodesta 1980-luvulta. Hänen ensimmäinen levynsä julkaistaan kuitenkin vasta nyt, joten hittoakos siinä. Miten artisti on tällaiseen kuvioon päätynyt?

• Sister Flo’sta soolouralle lähtenyt SAMAE KOSKINEN teki iloisen kesäbiisin nimeltä Läski mulkku. Miksi? Ja mitä Arkhamin kirjastolle ja herran muille sivuproggiksille kuuluu?

• Rap-partio LOOST KOOS halusi kokeilla, mitä tapahtuu, jos räppärit riisuvat naamionsa ja esiintyvät omana itsenään. Seuraako tästä räppiä laskujen maksamisesta ja telkkarin katselemisesta?

• Nyky-Suomen virallinen punkkari TEEMU BERGMAN on kova kaveri rikkomaan kitaroita. Bergman kertoo Soitinnurkka-palstalla kahdeksan soittopelinsä kohtalot.

HELMI LEVYT on yksi kummallisen suomalaisen rockin vinkeimmistä levymerkeistä. ARWI LIND kertoo, millaisilla visioilla ja tavoitteilla hän yhtiön toimintaa pyörittää.

• Ja kun levy-yhtiöistä puhutaan, indierockin tukipilari FULLSTEAM täytti kesäkuussa kymmenen vuotta. Annoimme JUHA KYYRÖLLE tilaisuuden paukutella henkseleitä.

• Haastattelupuolella myös DIPLO, NIKI AND THE DOVE, VERONICA FALLS, MICHAEL KIWANUKA ja MIKKO HERRANEN pääsevät ääneen. Levyarvioissa tsiigaillaan muun muassa The Smashing Pumpkinsin, Neil Youngin, Ronyan, Bobby Womackin, Slashin, Scissor Sistersin, Tom Jonesin ja Twin Shadow’n uutuudet.

Semmottii! Nyt toimitus vetäytyy kesätauolle, hyviä kelejä ja riemukkaita festivaaleja joka iikalle!