Alicia Keys teki Beyoncét – Laulaja ottaa kantaa pakolaiskriisiin ja naisten hyvinvointiin

R'n'b-laulaja teki entistä rehellisemmän paluun, eikä se tunnu yhtään väkinäiseltä.

21.06.2016

Tänä päivänä ei ole mitenkään erikoista, että isot naisartistit pyrkivät musiikkiuransa kyljessä ottamaan osaa yhteiskunnalliseen keskusteluun.

Esimerkiksi Lady Gaga tunnetaan seksuaalivähemmistöjen puolestapuhujana, Beyoncéa vuorostaan pidetään jo eräänlaisena superfeministinä, joka taistelee myös mustien oikeuksien puolesta. Muun muassa Taylor Swift, Pink ja Katy Perry ovat puoltaneet musiikkivideoillaan edellä mainittuja teemoja, sekä vastustaneet erityisesti kiusaamista ja nuorten naisten henkistä pahoinvointia lisääviä tekijöitä.

Nyt kerhoon on liittynyt pitkään hiljaiseloa viettänyt Alicia Keys. Keys julkaisi eilen omalla Youtube-kanavallaan hieman reilun 11 minuutin mittaisen lyhytelokuvan, jossa laulaja ottaa kantaa pakolaiskriisiin ja rasismiin. Let Me In – We Are Here -nimisellä lyhytelokuvallaan Keys pyrkii lisäämään myötätuntoa pakolaisia kohtaan tekemällä Yhdysvalloista sotatantereen, josta ihmiset yrittävät epätoivoisesti paeta.

YouTube video

Itse videolla ei loppujen lopuksi mitään kovin dramaattista tapahdu, vaan siinä uskotaan puhtaasti ihmisten hyvyyteen. Videon lopusta käy ilmi, että sen tarkoitus on mainostaa Keysin perustamaa We Are Here -hyväntekeväisyysjärjestöä, jonka pääteemoja ovat tasa-arvo, oikeudenmukaisuus sekä naisten, lasten ja koko maapallon hyvinvointi. Samalla video promoaa myös laulajan uutta Hallelujah-singleä.

Olihan tämä jo arvattavissa, mutta silti se ei ärsytä.

Alicia Keys itse asteli valokeilaan reilu kuukausi sitten, jolloin hänen uutta albumia ennakoiva ensimmäinen single In Common julkaistiin. Vaikka Keysin ura ei ole ikinä perustunut seksikkyyteen tai pinnallisuuteen, paluu tapahtui kuitenkin entistä rehellisempänä. Hän muun muasssa esiintyy In Common -musiikkivideolla täysin meikittä. Syy tähän on yksinkertainen: Keys haluaa, että naiset lakkaisivat keskittymästä täydellisyydentavoitteluun – ja näyttää itse esimerkkiä.

YouTube video

Alicia Keys on ollut imagoltaan aina hyvin puhtoinen, joten yhteiskunnallisten ongelmien kommentointi ei varmastikaan liity laulajan julkisuusprofiilin kiillottamiseen. Juuri tämän vuoksi hänen paluunsa onkin erityisen uskottava.

Todennäköisesti vuonna 2012 julkaistun Girl On Fire -albumin jälkeen Keys on vain keskittynyt olennaiseen: nauttinut perhe-elämästä, tehnyt musiikkia ja seuraillut siinä samassa maailman menoa.

Ja sehän on vain hyvä juttu.

Lisää luettavaa