Asap Rockyn ruotsalaista asianajajaa ammuttiin

Välikohtaus sattui perjantaiaamuna asianajajan kotitalossa.

09.09.2019

Ruotsissa oikeuden eteen pahoinpitelyyn osallistumisen vuoksi joutuneen Asap Rockyn ruotsalainen asianajaja Henrik Olsson Lilja on yritetty murhata. Välikohtaus sattui perjantaiaamuna (6.9.) Liljan kotitalon rappukäytävässä Tukholman keskustassa.

Tapahtumat ovat silminnäkijän kuvauksen mukaan edenneet siten, että epäilty on ensin käynyt Liljan kimppuun käyttämättä asetta. Jossain vaiheessa tämän jälkeen hyökkääjä on ottanut aseen esiin ja ampunut sitten asianajajaa päin useita kertoja. Lehtitietojen mukaan luodeista ainakin kaksi osui Liljaan, yksi päähän ja toinen rintaan.

Ampuja on lähteiden mukaan mies ja hän katosi paikalta tapahtuneen jälkeen. Ampujan etsinnät ovat edelleen käynnissä.

Lilja soitti välikohtauksen jälkeen itse ambulanssin. Ohikulkijat yrittivät tyrehdyttää verenvuotoa. Lilja on tällä hetkellä sairaalahoidossa. Hänen saamansa vammat ovat vakavia, mutta tilan kerrotaan siitä huolimatta olevan vakaa.

Poliisi on nyt pidättänyt entisen juristin, jota ei ruotsalaismedian mukaan kuitenkaan epäillä ampujaksi. Lehdissä on pohdittu sen sijaan mahdollisuutta siihen, että nainen olisi maksanut jollekulle siitä, että tämä murhaisi Liljan.

Silminnäkijätietojen mukaan Lilja itse oli puhunut ampumisen jälkeen syyllisen ampumiseen olevan joko hänen asiakkaansa tai pidätettynä oleva entinen asianajaja, joka oli Liljalle entuudestaan tuttu. Naiselle oli myös määrätty lähestymiskielto ammuttua asianajajaa kohtaan.

Nyt pidätettynä oleva entinen asianajaja teki uransa lain parissa, esimerkiksi tuomarina, ja menestyi hyvin ammatissaan. Virkauransa päätyttyä entinen huippujuristi on kuitenkin lähteiden mukaan tehnyt väkivaltarikokseen.

Asiasta uutisoivat aiemmin Suomessa esimerkiksi Helsingin SanomatYle  Iltalehti

 

 

Lisää luettavaa