”Faijat on liekeissä” – JVG:n tuplasinglellä esiintyy vakuuttava ja suomiräpin eri sukupolvia edustava ryhmittymä räppäreitä

JVG:n takavuosilta tuttujen Mist sä tuut -klassikkojen jengi on jälleen kasassa.

01.07.2022

Kuten alkuviikosta tiedotimme, JVG julkaisi tänään tuoreen tuplasinglen. PME:n ja Warnerin kautta ilmestyneet Verkkareis– sekä Mun tapa pelata -nimiset kappaleet ovat kiinnostavia eivät pelkästään keskenään muodostamansa kontrastin puolesta, vaan kappaleihin kerättyjen vierailijoiden ansiosta.

Tuplasinglen ensimmäisessä räjähtävän energisessä biisissä nimittäin kuullaan kovassa nosteessa olevia ja tuoreempaa räppisukupolvea edustavia Ege Zulua sekä Costia, kun taas tiivis mutta astetta kiireettömämpi toka biisi esittelee pitkästä aikaa JVG:n vuosina 2014 ja 2016 julkaisemien Mist sä tuut -kappaleiden porukan. Tähän kuuluvat Gracias, Juno, Paperi T, Stepa, Särre, Gasellit sekä Kube.

Verkkareis-kappaleen tuotannosta vastaavat MD$ ja Ege Zulun luottotuottajana tunnettu Victor Nordis, ja Mun tapa pelata -biisin tuotannossa ovat työskennelleet jälleen MD$ sekä muun muassa Gettomasalle ja Lytälle biittejä tehtaillut Ruuben.

Tuplasingle ilmentää houkuttelevasti JVG:n kykyä muuntautua jouhevasti niin modernin soundin lähettilääksi kuin suomiräpin syvemmälle menevien juurien puolestapuhujaksi. Vaikka Jare heittääkin Verkkareis-kappaleessa tyynesti ”Tsekkaaks ne meitä vieläkin? Shiit, faijat on liekeissä”, ei kaksikosta saa kauhtuneita faijoja tekemälläkään. Klubibängeri hoidetaan Ege Zulun ja Costin kanssa kotiin aivan yhtä vakuuttavasti kuin varttuneempaa räppisukupolvea edustavan jengin kanssa singlen toinenkin puoli.

Mun tapa pelata -biisissä riittääkin sitten syvennyttävää yhtä paljon kuin Verkkareis-kappaleessa bailattavaa: jokainen osallistuja availee huolella sanaisen arkkunsa kantta, esitellen kukin kykyjensä mukaan osaamistaan niin vikkelyydessä kuin sanavalmiudessakin. Erityispoimintoina voisi huomauttaa, että Junon energia muistuttaa poikkeuksellisen paljon artistin raaempaa alkuvuosien meininkiä, kun taas lähivuosina musiikin saralla yhä hiljaisemmaksi vaipunut Paperi T laskeutuu paprumaisilla ”Vedä sitä sun settii / Tää on ku Sunset Boulevard ilman sunsettii” -sanailuillaan mestoille kuin ei olisi koskaan missään varjoissa ollutkaan.

JVG on viettänyt ahkeraa julkaisuvuotta, sillä kaksikko on tammikuusta lähtien tiputellut tasaiseen tahtiin mitä erilaisimpia projekteja. Alkuvuonna julkaistu Vamos/Syssymmäl aloitti mitä ilmeisimmin jonkinlaisen tuplasinglejen sarjan, josta huhtikuussa ilmestynyt Amatimies/Viikonloppu on kerännyt yhteensä jo yli 7 miljoonaa striimiä. Maaliskuussa valkokankaille ilmestyi JVG-dokumenttielokuva, jonka arvion löydät täältä sekä elokuvaan liittyvän haastattelun täältä. Huhtikuussa JVG myös tiputti yhteisbiisin SMC:n kanssa, ja toukokuussa espanjalainen huipputuottaja Sak Noel versioi Vamos-biisiä. Tapahtumarikas vuosi, voisi sanoa.

Katso Verkkareis-musiikkivideo alta.

Lisää luettavaa