Nämä artistit tekevät tänä vuonna läpimurtonsa, Ylex listaa

Kärjessä Ani.

28.01.2021

Ylex-radiokanavan raati on listannut vuosittaiseen tapaansa lupaavimmat kotimaiset artistit. Läpimurto-raadin kärkiviisikkoon nousi Rumban sivuiltakin tutut nimet. Koko listauksen löydät täältä.

Ykkönen oli Ani, joka kuvaili Rumban haastattelussa kappaleitaan näin:

”Mä yritän luoda niihin sellaisen jonkin näköisen maailman, joka näyttää joltakin. Kuulostaisi siltä, että se näyttäisi kauniilta, jos se olisi fyysinen maailma. Odotettavissa on musiikkia joka kuulostaa kauniilta ja yölliseltä.”

Lisäksi laulaja oli Rumban videohaastattelussa, jossa hän vastasi Tutkalla-kysymyspatteriin.

Kakkosena listalla oli englanniksi laulava Ilon. Ilon avasi uraansa, suunnitelmiaan ja yhteistyötä Finneas O’Connellin kanssa Rumballe marraskuussa täällä.

”Kaikkia asioita ei voi kontrolloida, mutta niitä joita voi, niihin kannattaa panostaa. Jos mä pystyn, niin kyllä mä maailman valloitan. Sitähän ei ikinä tiedä, nautin nyt tästäkin vaiheesta prosessia. Se, että saan olla studiossa ja tehdä, on mulle ihan tärkeintä”, Ilon sanoi marraskuussa.

Kolmantena listalta löytyy Hassan Maikal. Muusikko, jonka Rumban haastattelu otsikoitiin näin:

”Joskus Hassan Maikal verkostoituu Obaman seurassa Berliinissä, joskus esiintyy yksinään Kontulassa – haastattelussa debyyttialbumiaan valmisteleva muusikko.”

Se kertoo artistista paljon. Artisti itse avasi vaikuttamispuoltaan näin:

”Minusta tuntuu, että kaikki mitä me tehdään artisteina vaikuttaa erilaisilla tavoilla tähän maailmaan, yhteisöihin joihin kuulumme ja jopa yksittäisiin ihmisiin. Mulle on tosi tärkeää että kaikella mitä teen on jokin merkitys.”

Neljäntenä listalle nousi Eme, jota on haastateltu Rumbassa kahteen otteeseen.

”Mä oon aika hyvä siinä, että mä tiedän mitä mä haluan, ja meen määrätietosesti niitä asioita kohti”, Eme avasi lokakuussa.

Viidenneksi listalle pääsi Ina, jonka Rumban haastattelun löydät täältä.

”Olen aina vaan ollut sellainen oman tieni kulkija. Vähän erilainen ja vähän aina hukassa siitä mitä haluan tehdä tai mitä täällä maailmassa oikein kuuluu tehdä. Aina silti palasin musiikkiin ja laulamiseen ja tajusin, että ehkä tää vaan on se mun juttu”, Ina kertoi tuolloin.

Lisäksi listalla noteerattiin yleisön suosikki. Tämän äänestyksen voitti Pyrythekid, joka julkaisi Epäkohtelias-singlen viime vuonna.

Lisää luettavaa