Nightwish Suomen ja Saksan listaykköseksi – Paperi T & Khid kärjen tuntumaan vinyylilevyillä

The Weeknd jatkaa singlelistan kärjessä.

20.04.2020

Nightwishin Human ii Nature -albumi debytoi Suomen virallisen albumilistan ykkösenä. Tuplalevy nousi myös Saksan albumilistan kärkeen. Vuoden 2007 Dark Passion Play on edellinen Nightwish-levy, joka on yltänyt samaan. Solisti Floor Jansenin kotimaassa Hollannissa Human ii Nature debytoi listan nelosena – kova saavutus sekin.

Suomessa albumilistan kakkosena on Paperi T:n ja Khidin yhteislevy HBD RIP. Albumi debytoi julkaisuviikollaan kolme viikkoa sitten sijalla 16, tippui seuraavalla viikolla listalta ja palasi nyt vinyylipainoksen vauhdittamana kärjen tuntumaan.

Kaksi viikkoa ykkösenä ollut Dua Lipan Future Nostalgia tippuu neloseksi. Kolme viikkoa kakkosena ollut The Weekndin After Hours tippuu kolmoseksi.

Nightwishin jälkeen korkein ja samalla ainoa toinen uutuusalbumi on niin ikään metallimusiikkia: Wolfheartin Wolves of Karelia sijalla 8.

Listan häntäpäässä on kourallinen listalle uudelleen palaavia albumeita, kuten Metallican eponyymi musta albumi sijalla 47.

Singlelistalla The Weeknd pitää ykkössijaa neljättä viikkoa putkeen kappaleellaan Blinding Lights. Biisillä on jo 20 listaviikkoa.

Kakkosena Lauri Tähkän hyväntekeväisyysprojekti Toivon kärki biisillään Uuden edessä. Muut uutuudet ovat Arttu Wiskarin ja Leavings-orkesterin Tässäkö tää oli? (6. sija), Ava Maxin Kings & Queens (18.) ja Williamin Penelope (19.).

Draken Toosie Slide on aloittanut kirin kohti kärkeä. Viime viikon yhdeksäs sija on vaihtunut neljänneksi.

Lisää luettavaa