”Olisi tylsää olla artisti, joka on milloin vain korvattavissa” – haastattelussa Mikael Laurent

Artistin tuore single on epätyypillinen rakkauslaulu.

13.04.2024

Rumban juttusarjassa nostetaan esiin kiinnostavia ja potentiaalisia nimiä. Haastattelussa käydään läpi paitsi artistin suhtautumista musiikkiin, myös sitä miten ja miksi hän valitsi artistin polun. Edellisessä osassa oli Saaga, ja sen löydät täältä.

Melodista ja melankolista räppiä tekevä Mikael Laurent julkaisi kolmannen singlen tulevalta debyyttilevyltään perjantaina 5. huhtikuuta. Ensi elämässä on Pehmoainon tuottajana tunnetun Topifyn, Krisin ja Mikael Laurentin itsensä tuottama kappale, joka Mikael Laurentin sanoin on epätyypillinen rakkauslaulu. Ikuisesta rakkaudesta kertovassa biisissä on nimittäin onnellinen loppu: kappale on romanttinen tunnustus sille yhdelle kaikista merkityksellisimmälle ihmiselle, jonka kanssa yhteys kantaa seuraaviin elämiin asti.

Mikael Laurent julkaisi viimeisimmän ep:nsä Helsingis on tulva viime lokakuussa. Seitsemän biisin mittaisella kokonaisuudella vierailivat Serafiina, Lukabo, Aaro630 ja Tupe. Ep ilmestyi Laundry-levymerkin kautta, jonka kanssa aiemmin omakustanteena musiikkia julkaissut Mikael Laurent aloitti yhteistyön vuoden 2023 alussa.

YleX Nosteessa noteerattu artisti on tuttu myös Venetia-projektista, joka esitteli vuonna 2022 ilmestyneillä albumeilla useita nousevia ug-artisteja.

Mikä soi napeissa just nyt?

”Kuulokkeissa tällä hetkellä soi Maikelin Winterlove 2.0 ja Makkon Ausreden. Olen ylipäätään kuunnellut viime aikoina paljon saksalaista musiikkia. Mielenkiintoisinta suomalaista musiikkia tällä hetkellä duunaavat Alma Alanko, Jaakko Kulta, Aaro630 ja Tupe. Näiden musiikki on rehellistä ja aitoa, mutta myös avarakatseista ja kokeilevaa.”

Mist sä tuut?

”Helsingissä asusteleva minä. Perheessä on harrastettu tanssia, räppiä ja eri soittimia. Eli paljon juttuja, joissa musiikki ja rytmi ovat olennaisia. Halusin alkaa luoda sitä tunnetta, jonka musiikki saa aikaan, joten aloitin tuottamisen 14-vuotiaana. 17 -vuotiaana halusin jo kokeilla laulaa itse, joten aloin myös tehdä vokaaleja omiin tuotantoihini.”

Mikael Laurentin musiikissa sekoittuvat monet tyylilajit. Kuva: Mitro Boahene

Silloin tajusin, että haluan artistiksi.

”Tiettyä hetkeä en voi sanoa, mutta valvoin teininä yöt katsoen musiikki- ja keikkavideoita. Tiesin myös jenkki-Soundcloud-geimistä kaiken. Musiikki tuntui asialta, johon mulla olisi mahdollisesti paljon annettavaa.”

Musiikillinen esikuvasi?

Tyler the Creator on mun suurin esikuvani. Tylerin tapa kyseenalaistaa pop-musiikkiin ja räppiin kuuluvat normit on musta tosi inspiroivaa. Lisäksi kaveri vielä tuottaa itse.”

”Mun musiikissa se inspiraatio näkyy varmaan kokeellisuutena, ja siten, että haluan tuottaa mun biiseihini mahdollisimman paljon itse.”

Supervoimasi?

”Mun supervoimani on, ettei mua hirveästi kiinnosta muiden miellyttäminen. Musa on mulle ensisijaisesti musaa, ja jos siitä joku tykkää, niin hyvä, mutta se ei ole se pointti. Mulla on kovat tavoitteet, mutta musan pitää pysyä aitona itselleni.”

Jos nyt kuulisit musiikkiasi ensimmäistä kertaa, niin mihin siinä rakastuisit?

”Tekstini ovat  vahvoja ja kovalla tasolla. Tuotanto on freesiä ja vähän altsumpaa. Sitä varmaan fiilaisin itse.”

Mikael Laurent?

”Mikael Laurentille tärkeintä on olla taiteilija ja luoda. Haluan tehdä paljon erilaisia projekteja. Musiikkini taas on aitoa ja arvaamatonta. Sellaista, mihin ei joka ikinen pystyisi. Olisi tylsää olla artisti, joka on milloin vain korvattavissa.”

Lisää luettavaa