Pink Floydin legendaarinen lentävä sika vedettiin huutokaupasta, mutta Roger Watersin konserttipossu on vieläkin kaupan

Muutama päivä sitten raportoimme, että Pink Floydin legendaarinen lentävä Algie-sika tulisi myyntiin huutokaupassa. Vuoden 1977 Animals-albumin kannesta tutun Algien oli määrä tulla myyntiin taiteilija Rob Harriesin muiden konserttiteosten ohella, mutta nyt näyttäisi valitettavasti käyneen niin, että sika palaa takaisin Pink Floydin hoiviin.

”Harries ei ollut onnistunut saamaan Pink Floydin managerilta vastausta Algien tulevaisuudesta,” kertoo huutokaupan järjestävän Durrants Auction Housen edustaja Dominic Parravani Rolling Stonen mukaan. ”Kohteen herättämän suuren julkisuuden ja kiinnostuksen vuoksi Pink Floyd haluaa nyt tuoda Algien takaisin kotiin.”

Jos valtavan Pink Floyd -possun menetys jäi jotakuta kaivelemaan, on myynnissä kuitenkin komea lohdutuspalkinto. Samaisessa huutokaupassa myydään nimittäin ”Herman”, eli valtava sianpää Roger Watersin vuoden 1990 Berliinin The Wall -konsertista. Herman, jonka kuvan näet huutokaupan sivuilta, on reilut 14 metriä korkea ja yli 18 metriä leveä sianpää, joten ihan kenen tahansa rock-kokoelmaan se ei helposti mahdu.

Samasta Watersin konsertista huutokaupataan myös 10-metriä korkea The Teacher -hahmo, joka oikeaoppisesti riippuu nosturista. Huutokaupassa on muutakin Harriesin suunnittelemaa rock-kalustoa, kuten The Rolling Stonesin valtavat ilmallatäytettävät ihmishahmot Bridges to Babylon -kiertueelta (1997-98).

Loppuunmyyty The Wall -konsertti järjestettiin Berliinissä 21. heinäkuuta 1990, jolloin Watersin tukena esiintyi valtava joukko nimekkäitä esiintyjiä. 350 000 -henkiselle yleisölle esiintyivät muun muassa Scorpions, Sinéad O’Connor, The Band, Joni Mitchell, Marianne Faithfull ja Van Morrison. Konserttitaltiointi julkaistiin kuukautta myöhemmin.

Lisää luettavaa